Ik pas

Woensdag 14 februari start voor de derde keer de landelijke actie ‘IkPas’. Deze campagne daagt alcoholgebruikers uit om 30 of 40 dagen lang geen alcohol te drinken.

IkpasHet is een uitdaging voor mensen, om te kijken wat een alcoholpauze met je doet en het helpt je om bewuster om te gaan met je alcoholgebruik.

Ik Pas in Losser

In Losser hebben Prins Brian I van de Gaffel Aoskes en wethouder Jan Martin van Rees samen afgesproken om ook 40 dagen lang geen alcohol te drinken. Hiermee starten ze direct na de carnaval op donderdagmorgen 15 februari om 9.30 uur.
In het bijzijn van andere carnavalisten, collega’s, bekenden  en de media zetten ze de alcoholhoudende dranken 40 dagen in de (ijs)kast.

Jan Martin van Rees, wethouder Losser: “Het gebruik van alcohol is veel te vanzelfsprekend. Een maandje zonder maakt ons daarvan bewust en helpt ons het nut van onze ingesleten gewoonten eens te heroverwegen”.

De IkPas actie wordt actief gepromoot door GGD Twente en Tactus. En ook de Losserse horeca steunt de actie: Desirée Kok namens Horeca Nederland, afdeling Dinkeldal: “Ook als Horeca vinden we dit een heel goed initiatief. Ook nu al ontvangen we veel gasten die geen alcohol willen gebruiken. Daarom hebben we altijd een variëteit aan niet alcoholhoudende dranken op onze kaart staan, die we ook op gepaste wijze serveren.”

Doe ook mee en drink 30 of 40 dagen lang geen alcohol!

Prins Brian I en Jan Martin van Rees nodigen iedereen uit om ook actief mee te doen aan IkPas. Dat kan heel eenvoudig door je aan te melden op www.ikpas.nl

Voor de deelnemers hebben we een speciaal polsbandje klaar liggen op het gemeentehuis.