Hoogste punt Twents Carmel College Losser bereikt, gehaktballen voor bouwvakkers

Het hoogste punt van de verbouw van het Twents Carmel College aan de Oranjestraat in Losser is bereikt.

Op maandag 18 maart werd stil gestaan bij het bereiken van deze mijlpaal. De aanwezige bouwvakkers werden door schooldirecteur Ellen Vos en wethouder Jaimi van Essen getrakteerd op een warme gehaktbal.

Wethouder Jaimi van Essen: “Ik ben blij dat we deze mijlpaal samen hebben bereikt. Het is bijna een jaar geleden dat we opdracht hebben verleend voor de verbouw van het Twents Carmel College in Losser. Door Marku Bouw B.V. uit Lichtenvoorde en combinatie Brusche/Engberink uit Almelo wordt hier een prachtige voorziening gebouwd voor het voortgezet onderwijs en het muziekonderwijs. De werkzaamheden vorderen gestaag. Het hoogste punt is nu bereikt en is het gebouw bijna wind- en waterdicht.”

Directeur Twents Carmel College Losser Ellen Vos: “Het nieuwe schoolgebouw wordt ruimer, gezonder voor de gebruikers én we investeren stevig in duurzaamheid. Omdat ook het muziekonderwijs een plek krijgt in het gebouw wordt het nu ook ’s avonds goed benut. Naar verwachting kan het vernieuwde gebouw van het Twents Carmel College, inclusief het deel van het muziekonderwijs (Stichting Fundament), in juni 2019 in gebruik worden genomen. Ik kijk echt uit om gebruik te maken van dit inspirerende gebouw voor onze leerlingen en collega’s. Daarin bieden we onderwijs voor alle leerlingen uit Losser en omgeving!”

Martine Haitjema-Bauhuis (cultuurcoach en coördinator muziekonderwijs Stichting Fundament): “Ik heb ook veel zin in de samenwerking en onze nieuwe huisvesting in het Twents Carmel College. Met ons muziekonderwijs komen we nu letterlijk bij de jeugd te zitten. Dat zal hopelijk bijdragen aan een hogere deelname van leerlingen uit het voortgezet onderwijs aan onze kunst- en cultuureducatie. Ook kunnen we de zo gewenste doorlopende leerlijn van basis- naar voortgezet onderwijs beter stimuleren. We hopen dat er minder kinderen tussentijds afhaken."

carmel college