Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

100 jaar vrouwenkiesrecht

Ontmoetingen met en door vrouwen in ’t Trefhuus Overdinkel

Het vrouwenkiesrecht bestaat dit jaar 100 jaar. Een mooie aanleiding volgens de gemeenteraad van Losser om in gesprek te gaan met onze vrouwelijke inwoners. Deze ontmoeting vond plaats op dinsdag 7 mei.

Vrouwelijk raads- en commissieleden gingen in gesprek met de vrouwen uit Overdinkel tijdens een gezellige high tea. Raadslid Lies ter Haar gaf een korte uiteenzetting over de gemeente en hoe de raad werkt. Daarna verdeelden de vrouwen van de raad zich per tafel onder de aanwezige vrouwen. Onder het genot van de zelf meegebrachte hapjes volgde geanimeerde gesprekken, waarin werd besproken hoe de vrouwen tegen politiek aankeken, wat er speelt in Overdinkel en wat zij zelf belangrijk vinden in hun dorp.

Per kerkdorp wordt een ontmoeting georganiseerd. De gemeenteraad van Losser vindt het erg belangrijk om in contact te komen en blijven met de inwoners van onze mooie gemeente.

 

High tea