Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Het zijn moeilijke tijden. Laten we er er voor elkaar zijn.

Burgemeester Cia Kroon leeft met u mee.

Lieve mensen,

buremeester Cia KroonVandaag heb ik weer veel mensen gesproken- telefonisch want ‘social distancing’ oftewel afstand houden is heel belangrijk, cruciaal in deze fase van Corona.
Bedrijven en de mensen die daar werken hebben het soms heel zwaar. Ik heb veel respect voor de mooie initiatieven die zij ontplooien om hun bedrijf draaiende te houden. De nieuwe steunmaatregelen voor bedrijven vallen gelukkig in goede aarde. Maar het blijft spannend omdat we niet weten hoe lang deze zware periode gaat duren. Heel mooi is om te zien hoe men elkaar steunt in deze moeilijke tijd en klandizie gunt waar mogelijk.

Onze aandacht gaat uit naar kwetsbare mensen. Het bestellen en bezorgen van boodschappen of een maaltijd, het maken van een (telefonisch) praatje, het bieden van noodzakelijk vervoer: gelukkig bieden veel mensen een helpende hand. Zorgmedewerkers werken keihard voor hun cliënten. Zij zijn van onschatbare waarde. Wanneer mensen geen bezoek kunnen ontvangen bieden zij het enige persoonlijke contact.
Vandaag heb ik mijn collega’s van Bad Bentheim en Gronau gesproken- dat blijven wij wekelijks doen. Wij steunen elkaar waar wij kunnen en wisselen uit hoe het er in de drie landen (NL, Nordrhein Westfalen en Niedersachsen) aan toe gaat.

Samen staan we sterker.

Ik wens u allemaal veel sterkte, persoonlijk en zakelijk.

Burgemeester Cia Kroon