Het Servicebedrijf: In gesprek met... Jelle

We laten zien wat we doen. Dat is het motto van het Servicebedrijf van de gemeente Losser. Tijd om meer te weten te komen over de mensen achter het bedrijf, hun werkzaamheden en de rol die zij in onze gemeente spelen. Lees hier het interview met Jelle.

In gesprek met Jelle IJland. 

Jelle IJland uit Losser (18 jaar) is in januari van dit jaar via een stage bij het Servicebedrijf terechtgekomen. Maar ondertussen zie je hem zelfstandig op de maaimachine door onze gemeente rijden. Tijd om met Jelle in gesprek te gaan over het resultaat van zijn werk, het leren kennen van de wijken en de afwisseling die hij zoekt. 

Jelle, vertel eens, hoe ben jij hier begonnen? 

“In januari ben ik hier begonnen, met een stage, vanuit mijn school het Twents Vakcollege Mota. Hiervoor zat ik bij een hoveniersbedrijf, maar dat ging mij allemaal te snel. Ik zocht dus wat anders en bij het Servicebedrijf kreeg ik de mogelijkheid om mijzelf verder te ontwikkelen.” 

En sinds 1 juli heb je hier ook een contract, wat doe je nu voor werk? 

“Nou, momenteel ben ik vooral maaimachinist. De collega die dit normaal doet is door ziekte afwezig en ik heb zijn werk mogen overnemen. Ik zit dus hele dagen op de grasmaaier. Op die manier zie ik alle dorpen van de gemeente Losser. Maar ik ben voornamelijk in De Lutte, Losser en Overdinkel bezig.”  

Dus jij zorgt ervoor dat onze gemeente er netjes bij ligt? 

“Ja, dat vind ik ook mooi. Dat je direct resultaat kan zien van je werk. Ik werk ook wel eens mee met de onkruidbrander, maar dan heb je dat toch minder. Dan zie je het resultaat minder goed. En met de machines werken vind ik ook heel erg leuk. Ik heb op school alle rijbewijzen gehaald, mag op een hefttruck rijden en heb mijn VCA (Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers). Dus ik kan en mag het allemaal.” 

Je zegt dat je ook wel eens andere dingen doet dan alleen maaien, vertel. 

“Ik heb met de shovel gewerkt, met het laden van houtsnippers. En soms werk ik mee met de groep in de wijk, voor het groenonderhoud. Ook mocht ik laatst helpen met het vullen van nieuwe plantenvakken met zand en compost, weer heel iets anders. Die afwisseling vind ik leuk. Niet alleen maar maaien, maar ook andere dingen doen. Bij het Servicebedrijf is die mogelijkheid er. Er zijn heel veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en nieuwe dingen te leren.” Foto Jelle Interview

Wat vind je het leukste aan je werk hier? 

“De sfeer is hier altijd goed. Het is gezellig en laatst hadden we een leuk personeelsfeest en een fietstocht. Dat zijn leuke dingen. Ook vind ik het erg leuk dat ik hier gewoon de tijd en de hulp krijg om mijn werk goed te doen. Ik rijd soms een extra rondje om de wijken goed te leren kennen. Dat vind ik fijn, dan weet ik de volgende keer waar ik naar toe moet. En dan mag hier gewoon.  

Is het zelfstandig werken anders dan je van tevoren gedacht had? 

“In het begin vond ik het lastig om zelfstandig op pad te gaan. Ik was bang dat mensen alleen maar gingen klagen en commentaar hadden op mijn werk. Maar dat blijkt helemaal niet zo te zijn, ik heb dat nog niet meegemaakt.” 

Zou je anderen aanraden hier te komen werken? 

“Zeker, ik vind het hier echt leuk en je kan hier veel leren!  

Jelle, bedankt voor het leuke gesprek en succes bij het Servicebedrijf!