Groene loper Losser-Oldenzaal organiseert inspiratiebijeenkomt Groene tuinen en straten

Een groene tuin, een groene straat, hoe pakt u dat aan? Veel mensen hebben wel ideeën over hoe ze hun tuin, maar ook hun straat groener en gezelliger zouden kunnen maken. Maar hoe zet u nou daadwerkelijk die stap, wat komt erbij kijken en hoe krijgt u buren óók actief? Op woensdagavond 22 juni organiseert de Groene Loper Losser-Oldenzaal een inspiratiebijeenkomst met antwoorden op precies die vragen.  

Tijdens de bijeenkomst vertellen verschillende sprekers op beeldende manier over een groene (onderhoudsarme) tuin, de grote voordelen en de vele voorbeelden. Ook buiten de eigen tuin, in de straat, zijn vaak mogelijkheden om meer groen toe te voegen. Hoe maakt u bijvoorbeeld een geveltuin of adopteert u een boomspiegel. Mag dat zomaar en wat zijn de regels? Ook wordt stilgestaan bij mogelijkheden van financiële ondersteuning en ons aanbod van biologische bollen. 

Praktische informatie

Voor wie: De inspiratieavond Groene tuinen en straten is vrij toegankelijk voor alle inwoners van de gemeente Losser en Oldenzaal. 
Wanneer: woensdag 22 juni van 19.30 – 21.30 
Locatie: Erve Boerrigter, de Lutte. 
Aanmelden De organisatie stelt het op prijs wanneer u zich voor 15 juni aanmeldt via groeneloperlosseroldenzaal@gmail.com.

Over Groene Loper Losser Oldenzaal

De Groene Loper Losser-Oldenzaal zet zich in voor het samen met bewoners realiseren van meer groen in de buurt. Meer bloemen, struiken en bloemen zijn niet alleen goed voor vogels en vlinders , ook mensen worden er blij van. Bovendien zorgt groen ervoor dat dorpen en steden op hete, zomerse dagen koeler worden en bij stortbuien het water beter de grond in kan. De werkgroep Groene Loper bestaat uit: De Höfte, Natuur en Milieu Overijssel, Imkers Nederland afdeling Oldenzaal e.o, Groei&Bloei, afdeling Oldenzaal e.o.