Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Gratis bloemenzaad voor het bloemenlint

BijenlintBloeiende bloemen goed voor insecten en biodiversiteit

De Groene Loper Losser-Oldenzaal wil samen met de Gemeenten Tubbergen, Dinkelland, Losser en Oldenzaal deze gemeenten groener, mooier en vooral insect (bij- en vlinder) rijker maken. Hiervoor hebben wij uw hulp nodig. Met het Bloemenlint willen we zoveel mogelijk grond, kavels, (school)tuinen, plantsoenen en stoeptegeltuintjes inzaaien met bloemenzaad.  

Dit zadenmengsel dat speciaal is samengesteld biedt voedsel aan bijen, vlinders en andere insecten. Zo bevorderen we samen de biodiversiteit en helpen we de insecten. En bovendien is het een prachtig gezicht; al die bloeiende bloemen. Er is voor inwoners van de Gemeenten Tubbergen, Losser, Dinkelland en Oldenzaal gratis zaad beschikbaar zodat we samen een prachtig Bloemenlint kunnen realiseren.

Hoe werkt het?

Heb je grond beschikbaar voor het bloemenlint? Geef je naam, adres, telefoonnummer en e-mail adres door aan jan.oldekamp@gmail.com. Geef ook aan wat de ligging en grootte (in m2) ) van het perceel is, dat je gaat inzaaien (Let op, het moet een zonnige plek zijn!) en stuur een foto mee.
In maart/april ontvang je een e-mail van ons dat het zaad klaar ligt en dat je het kunt ophalen. Bij het zaad zit een zaai instructie.
Vervolgens kun het perceel zaai klaar maken en inzaaien (bij voorkeur maart t/m mei).
Je stuurt een foto van het inzaaien en een foto van het perceel in bloei naar Jan Oldekamp. Deze foto’s worden gebruikt voor info doeleinden.

Nadat de bloemen zijn uitgebloeid doen deze nog dienst als voedsel en/of schuilplek voor diverse vogels en kleine dieren. Zo kunnen we allemaal een (kleine) bijdrage leveren aan het mooier maken van onze omgeving en het leven van diverse dieren in het algemeen en de insecten/bijen in het bijzonder.