Gezocht: stembureauleden Gemeenten Enschede en Losser

Op 23 mei 2019 vinden de Europees parlementsverkiezing plaats. Wij zijn op zoek naar enthousiaste (reserve-) stembureauleden voor onze stembureaus in de gemeente Enschede of de gemeente Losser.

Jouw bijdrage is belangrijk!

Je bent deze dag het visitekaartje van onze gemeenten. Je zorgt samen met drie andere stembureauleden dat de inwoners van Enschede en Losser op de juiste wijze hun stem kunnen uitbrengen. Jij regelt samen met de overige stembureauleden en in overleg met de voorzitter de gang van zaken op het stembureau. Je ziet erop toe dat de Kieswet juist wordt toegepast en handelt hiernaar. Denk daarbij aan de identiteitsvaststelling, het controleren van de stempassen, het beantwoorden van vragen van inwoners, maar ook handhaven als dit nodig is. Vooraf heb je een korte verplichte training gevolgd over de actuele wet- en regelgeving zodat je goed bent voorbereid. Aan het eind van de dag help je mee met het tellen van de stemmen.

Wat bieden we jou

  • De onkostenvergoeding bedraagt per verkiezingsdag bruto € 130,-
  • Een gezellige dag waarbij je zorgt dat onze inwoners hun stem kunnen uitbrengen.
  • Een verplichte korte instructie om op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen rondom de verkiezingen. Goed om te weten: volg je de verplichte instructie niet? Dan kunnen wij je niet inzetten.

Wie zoeken wij

  • Je bent minimaal 18 jaar.
  • Je bent enthousiast, stressbestendig, representatief, nauwkeurig en behulpzaam.
  • Je bent lichamelijk in staat om een lange verkiezingsdag te werken, van 07.00 uur t/m 21.00 uur is het stembureau geopend. Na openingstijd moeten de stemmen worden geteld, de tijd die hiervoor staat is afhankelijk van het aantal stemmen wat is uitgebracht op het stembureau.
  • Je bent bereid zowel in Enschede als Losser ingezet te worden.
  • Je bent niet uitgesloten van het kiesrecht.
  • Je bent geen kandidaat voor een politieke partij bij deze verkiezing.

Waar meld je je aan

Ben je enthousiast en wil je graag je bijdrage leveren tijdens de komende verkiezingen in mei en de verkiezingen daarna? Stuur dan een korte motivatie waarom jij denkt geschikt te zijn als stembureau lid (onder vermelding van je naam, adres, geboortedatum, telefoon en e-mailadres) naar stembureau@enschede.nl. Je ontvangt eind april 2019 bericht.

Heb je vragen?

Neem contact op met mevrouw F. Bonzet of mevrouw I. Koop op telefoonnummer 14 053 of mail naar stembureau@enschede.nl.