Gezocht: stembureauleden Gemeenten Enschede en Losser

Op 20 maart 2019 vinden de Provinciale Statenverkiezing en Waterschapsverkiezing plaats.

Wij zijn op zoek naar enthousiaste (reserve-) stembureauleden voor onze stembureaus in de gemeente Enschede of de gemeente Losser.

Jouw bijdrage is belangrijk!

Je bent deze dag het visitekaartje van onze gemeenten. Je zorgt samen met drie andere stembureauleden dat de inwoners van Enschede en Losser op de juiste wijze hun stem kunnen uitbrengen. Jij regelt samen met de overige stembureauleden en in overleg met de voorzitter de gang van zaken op het stembureau. Je ziet erop toe dat de Kieswet juist wordt toegepast en handelt hiernaar. Denk daarbij aan de identiteitsvaststelling, het controleren van de stempassen, het beantwoorden van vragen van inwoners, maar ook handhaven als dit nodig is. Vooraf heb je een korte verplichte training gevolgd over de actuele wet- en regelgeving zodat je goed bent voorbereid. Aan het eind van de dag help je mee met het tellen van de stemmen.

Wat bieden we jou?

  • De vergoeding bedraagt per verkiezingsdag voor de voorzitter en het tweede lid € 150,- en voor de overige leden € 130,-
  • Een gezellige dag waarbij je zorgt dat onze inwoners hun stem kunnen uitbrengen.
  • Een verplichte korte instructie om op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen rondom de verkiezingen.

Goed om te weten: volg je de verplichte instructie niet? Dan kunnen wij je niet inzetten.

Wie zoeken wij?

  • +/- 50 nieuwe (reserve-) stembureauleden;
  • Je bent minimaal 18 jaar.
  • Je bent enthousiast, stressbestendig, representatief, nauwkeurig en behulpzaam.
  • Je bent lichamelijk in staat om een lange verkiezingsdag te werken, van 07.00 uur t/m 21.00 uur is het stembureau geopend. Na openingstijd moeten de stemmen worden geteld, de tijd die hier voor staat is afhankelijk van het aantal stemmen wat is uitgebracht op het stembureau.
  • Je bent bereid zowel in Enschede als Losser ingezet te worden.

Waar meld je je aan?

Ben je enthousiast en wil je graag je bijdrage leveren tijdens de komende verkiezingen in maart en/of de verkiezingen daarna? Stuur dan een korte motivatie waarom jij denkt geschikt te zijn als stembureaulid (onder vermelding van je naam, adres, geboortedatum, telefoon en e-mailadres) naar stembureau@enschede.nl (link stuurt een e-mail). Je ontvangt in februari 2019 bericht of je voor een gesprek wordt uitgenodigd.

Heb je  vragen?

Neem contact op met mevrouw F. Bonzet of mevrouw I. Koop op telefoonnummer 14 053 of mail naar stembureau@enschede.nl (link stuurt een e-mail).