Gerrit Jan Kok waarnemend burgemeester in Losser

Commissaris van de Koning Andries Heidema stelt Gerrit Jan Kok uit Enschede aan als waarnemend burgemeester van Losser. Kok begint vanaf vandaag met zijn werkzaamheden in Losser. Inmiddels is hij hiervoor beëdigd op het provinciehuis in Zwolle. 

Gerrit Jan Kok (geboren in 1960 te Enschede) heeft een brede ervaring als bestuurder. Tot mei van dit jaar was hij nog waarnemend burgemeester van Staphorst. Daarvoor was hij bijna vier jaar waarnemer in Haaksbergen, waar hij te maken had met moeilijke financiële en organisatorische vraagstukken. Eerder was hij gedeputeerde voor de provincie Overijssel, burgemeester van Ommen en wethouder in Enschede. 

Burgemeester Cia Kroon is ziek en heeft haar ambtsuitoefening daarom voor onbepaalde tijd neergelegd. In goed overleg met haar, met de fractievoorzitters in de gemeenteraad en met het college van B&W van Losser heeft Commissaris van de Koning Andries Heidema besloten om voor onbepaalde tijd een waarnemend burgemeester in Losser te benoemen. De Commissaris van de Koning benadrukt dat alles is gericht op een volledig herstel van burgemeester Kroon. Hij wenst haar sterkte en een goed herstel toe.