Gemeente plant bomen met leerlingen Veldzijde voor een groener Losser

Afgelopen woensdag 1 december staken de leerlingen van groep 7 de handen uit de mouwen. Samen met wethouder Van Essen plantten zij nieuwe bomen en struiken en zaaiden zij bloemenmengsels in bij visvijver Nilantsven. Het is één van de acties die de gemeente onderneemt om de dorpen groener te maken. 

Na een uitleg van groencoördinator Bram in het Veld gingen de leerlingen met schep onder de arm op pad. Ondanks regen en wind werd er enthousiast geschept en gezaaid. Wethouder van Essen licht toe: “We werken in Losser aan vergroening. Het planten van diverse bomen en struiken zorgt ervoor dat we de balans in de natuur kunnen herstellen. We creëren zo meer ruimte voor biodiversiteit. En de struiken die nu langs de visvijver staan vormen straks een mooie houtwal. Door dit samen met leerlingen van een nabijgelegen basisschool te doen, kunnen we de jeugd ook actief betrekken en vertellen waarom groen zo belangrijk is. 

Groencoördinator Bram in het Veld: “Bomen en struiken kun je het beste planten in het najaar, aangezien de grond dan nog relatief warm is en er doorgaans voldoende vocht aanwezig is, zodat er nog wat haarwortels gevormd kunnen worden. We zetten ze nu in de grond, maar in het voorjaar kun je natuurlijk pas echt zien hoe mooi groen het wordt.” De leerlingen maakt dat niets uit, flink scheppen en grond aanstampen vinden zij leuk om te doen. “En in de zomer gaan we wel weer kijken hoe groen het is geworden”, reageert een leerling. 

Meer uitleg en informatie over het groenonderhoud in de gemeente Losser op onze website: losser.nl/duurzaamlosser, onder het kopje biodiversiteit. 

Bericht Week van Losser bomen planten