Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Gemeente Losser ontvangt bezoek uit Litouwen en Polen

Op 15 augustus 2019 brachten 40 Litouwse en Poolse dames en heren een bezoek aan de gemeente Losser. Het buitenlandse bezoek woont in hun thuisland in kleine dorpen en is benieuwd naar het (dorps)leven in de gemeente Losser. Ze brachten een bezoek aan ’t Lossers hoes,  de markt, de supermarkt en de kringloopwinkel. Daarna gingen ze richting arboretum Poortbulten en Bad Bentheim waarna de dag in Emsbüren werd afgesloten.
 
In ’t Lossers hoes werden de bezoekers ontvangen door de wethouders Jaimi van Essen en Anja Prins. Zij vertelden onder andere dat zij het belangrijk vinden dat inwoners goed de weg naar (zorg)voorzieningen weten te vinden en dat om die reden veel instanties in ’t Lossers hoes zijn ondergebracht. Ook gingen ze in op het belang van het verenigingsleven in de gemeente Losser. De betrokkenheid en de bereidheid om elkaar te helpen is groot. In Twente ook wel bekend als Noaberschap. 

 
Kookboek door mannen

De Losserse gemeenschap heeft al jarenlang contacten met Emsbüren op het gebied van werkgelegenheids- en scholingstrajecten. Er werden verschillende initiatieven genomen om de situatie van Oost-Poolse en Litouwse plattelandsvrouwen te verbeteren. Eén daarvan was het uitbrengen van een kookboek door mannen. Van dit boek werd een Nederlandse, Duitse, Litouwse en Poolse versie uitgebracht. De opbrengst was bestemd voor scholingsprojecten. 
 

Poolse en Litouwse dames en heren op de foto met wethouders Prins en Van Essen