Gea Pleiter werkt nu in de zorg: het vak waar altijd al haar hart lag

Gea PleiterIn deze rubriek besteden we aandacht aan het thema Werken. In deze aflevering legt Gea Pleiter uit Losser uit hoe zij samen met de gemeente op zoek ging naar een nieuwe baan. Ze werkt nu bij de Amanshoeve in Oldenzaal in de functie helpende, waar ze iedere werkdag vanuit Losser op de fiets naartoe gaat. Haar boodschap: blijf in jezelf geloven en ga die branche in waar je hart ligt.  

Hoe ben je samen met de gemeente op zoek gegaan naar een nieuwe baan?  

Een aantal jaren geleden heb ik in Den Haag de opleiding ziekenzorg gedaan. Vervolgens ben ik een tijd uit het werkproces geweest. Sinds mijn 28e ontving ik een uitkering door een bipolaire stoornis. De gemeente bekeek wat ik – op basis van een arbeidsmedisch onderzoek - wel kon doen en toen heb ik 5 jaar bij de post gewerkt. Ik vond hierin geen uitdaging en kreeg een slijmbeursontsteking. Ik gaf aan dat ik weer de zorg in wilde, maar dat leek eerst door mijn bipolaire stoornis geen optie. Doordat mij dat verteld werd, ging ik uiteindelijk ook aan mezelf twijfelen.  
Vorig jaar kwam ik weer in contact met de gemeente - of ik weer aan het werk kan en wil. Natuurlijk wilde ik dat. Ik ging met een consulent in gesprek en ik gaf aan dat ik de zorg in wilde. Zij heeft een gesprek geregeld bij de Amanshoeve. Na drie weken kon ik aan de slag. Ik ben hier helemaal op mijn plek en doe nu dat werk waar mijn hart ligt. Mijn boodschap is dan ook: ga niet aan jezelf twijfelen maar geef aan wat jij wilt en kunt. Blijf je hart volgen en geloof in jezelf.  

Hoe was het om weer te starten?  

Ik ben rustig begonnen, maar kreeg steeds meer verzorgende taken. Ik groeide er steeds meer in. Ook ga ik 12 april een opfriscursus doen van mijn opleiding uit Den Haag. Die opfriscursus krijg ik van het bedrijf om terug te komen op mijn eigen niveau. Daardoor kan ik ook groeien. Over twee weken ga ik een stapje omhoog van de functie ‘helpende’ naar de functie ‘verzorgende’.  

Wat is er veranderd in je leven door deze nieuwe baan? 

Dat ik hier zo goed op mijn plek zit, is voor mij echt de bevestiging van: zie je wel dat ik het wel kan. Ik heb de controle terug over mijn leven en hoef me niet steeds te verantwoorden voor mijn uitkering. Financieel veranderde er ook wel wat, al ben ik überhaupt niet iemand die veel geld uitgeeft. Wel heb ik een e-bike gekocht waarmee ik nu elke werkdag vanuit Losser naar Oldenzaal fiets.  

Wat zijn je toekomstplannen?  

Ik heb nu een mooie balans tussen privé en werk. Ik kijk ernaar uit om nog veel jaren met plezier in de functie ‘verzorgende’ te werken bij de Amanshoeve. Het is er kleinschalig en dat past goed bij mij.

Wordt u de collega van Gea? 

Bij de Amanshoeve zijn veel vacatures en functies voor vrijwilligers. Ook komt de oude functie van ‘helpende’ van Gea vrij. Iets voor u? Bekijk de vacatures.
Wilt u meer weten over wat de gemeente doet om inwoners naar werk te begeleiden? Neem dan contact op met Manon Balk, accountmanager, 06-83160800, m.balk@losser.nl