Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

GBTwente vraagt om de kenmerken van uw woning te controleren

Ieder jaar wordt de WOZ-waarde van uw woning opnieuw bepaald. Deze waarde wordt gebruikt bij het opleggen van de jaarlijkse aanslag gemeentelijke belastingen. Daarom is belangrijk dat de WOZ-waarde van uw woning klopt. GBTwente vraagt u om de kenmerken van uw woning te controleren, zodat zij met deze gegevens de WOZ-waarde kunnen bepalen. U kunt de kenmerken van uw woning controleren in het digitaal loket tot en met 30 december 2020. Hieronder leest u wat de kenmerken van een woning zijn en hoe u de kenmerken van uw woning controleert.

Wat zijn de kenmerken van een woning?

Kenmerken van een woning zijn bijvoorbeeld het type, bouwjaar, de ligging, het aantal vierkante meters en perceelgrootte van een woning. Deze informatie wordt aangevuld met gegevens over bijvoorbeeld een verbouwing en het onderhoud van de woning. Vervolgens wordt gekeken naar de verschillen tussen uw woning en vergelijkbare verkochte woningen.

Wat vragen wij van u?

Het controleren van de kenmerken van uw woning doet u in het digitaal loket. Volg hiervoor de volgende stappen:
1.    Ga naar https://mijn.gbtwente.nl (of ga naar www.gbtwente.nl en klik rechts bovenin op Mijn GBTwente voor het digitaal loket)
2.    Login met uw DigiD
3.    Klik op de knop Controleer uw woning
4.    Controleer de kenmerken van uw woning en maak aanpassingen als dit nodig is
5.    Sluit af door op Verzenden te klikken

Wat gebeurt er als u de kenmerken van uw woning niet controleert? 

Als u de kenmerken van uw woning niet controleert, dan zal GBTwente de WOZ-waarde vaststellen met de kenmerken zoals deze bij GBTwente bekend zijn. Het is niet verplicht om te kenmerken van uw woning te controleren.

Heeft u nog vragen?

Op www.gbtwente.nl vindt u meer informatie over de jaarlijkse aanslag gemeentelijke belastingen, de WOZ-waarde en antwoord op veel gestelde vragen. Ga naar www.gbtwente.nl/veelgestelde-vragen en kies voor Controleer uw woning. Komt u er niet uit? Neem gerust contact met GBTwente op. Zij helpen u graag verder. U bereikt GBTwente op telefoonnummer: 053 - 481 88 75