Fietsstraat Hogeboekelweg in Losser geopend

Op 1 september 2021 werd de nieuwe fietsstraat in de Hogeboekelweg geopend door wethouder Anja Prins (gemeente Losser), wethouder Jaimi van Essen (gemeente Losser), wethouder Jurgen van Houdt (gemeente Enschede) en gedeputeerde Roy de Witte (Provincie Overijssel). Zij fietsten gezamenlijk een stukje over de nieuw ingerichte Hogeboekelweg. 

Veilige fietsverbinding

Door de populariteit van de e-bike pakken steeds meer mensen pakken de fiets voor woon-werkverkeer of gewoon om lekker te bewegen. Door de toename van het aantal fietsers dat deelneemt aan het verkeer is het nog belangrijker geworden om oog te hebben voor de verkeersveiligheid van de fietser. Ook de provincie hecht grote waarde aan veilige en sterke fietsverbindingen en ondersteunt initiatieven die de verkeersveiligheid van fietsers vergroten van harte.

Auto te gast

De Hogeboekelweg is een belangrijke verbindingsweg tussen Losser en Enschede. Dagelijks wordt hier door het woon-werkverkeer veel gebruik van gemaakt. Om de verkeersveiligheid op de deze weg te verbeteren, is uitvoering gegeven aan de wens van de gemeenteraad om van de Hogeboekelweg een veilige fietsverbinding te maken. Op deze weg is de auto nu te gast en is de maximumsnelheid teruggebracht van 60 km/uur naar 30 km/uur. 

Verbinding met Enschede

De fietsverbinding wordt in de gemeente Enschede doorgetrokken op de Hoge Boekelerweg. Hiermee komt een veilige fietsverbinding tot stand tussen Losser en Enschede. 
Hoge Boekelweg