Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Fietsdiploma voor statushouders

De eerste groep statushouders heeft vandaag hun fietsdiploma ontvangen. Wethouder Anja Prins mocht aan tien vrouwen het felbegeerde document overhandigen. Het kunnen fietsen zorgt ervoor dat mensen mobieler worden en minder afhankelijk. Dat is handig voor werk en privé. Locatie van de diploma-uitreiking was het nieuwe onderkomen van stichting MAN in Losser. Ruim 40 deelnemers aan FC Noaber waren daar aanwezig voor een gezellige kerstlunch. De organisatie was in handen van Stichting Fundament.

FC Noaber is in 2013 ontstaan vanuit een samenwerking tussen Gemeente Losser, Stichting Fundament en diverse sportverenigingen. FC Noaber is een schoolvoorbeeld van een win-win situatie. Zo kan de gemeente mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkervaringsplaats bieden in een sportieve en rustige omgeving. De kandidaten krijgen de kans om een nieuwe stap te zetten naar regulier werk. Statushouders kunnen bij FC Noaber de Nederlands taal leren en in de praktijk toepassen. Ook krijgen kandidaten bij FC Noaber de kans om te sporten en te bewegen en een gezonde levensstijl op te pakken. 
Foto van de deelnemers