Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Fase 3 van het Centrumplan gaat van start

Vanaf 30 september starten de werkzaamheden van Fase 3. In vier stappen worden de parkeerplaats van de Mariageboortekerk, het tweede deel van de Gronausestraat, de rotonde met de Oldenzaalsestraat en de parkeerplaats van de Bernhard Leurinkstraat vernieuwd. Net voor de kerstdagen is het klaar. Ook tijdens fase 3 blijven alle bewoners en ondernemers bereikbaar. Dit geldt ook voor de Mariageboortekerk. Doordat de parkeerplaats van de kerk in twee delen wordt aangepakt blijft altijd één van de hoofdingangen bereikbaar voor diensten. Tijdelijk vallen een aantal parkeerplaatsen weg. Daar wordt nog een oplossing voor gezocht. Het bouwteam is bijvoorbeeld in gesprek met de eigenaar van de grond op de hoek bij de rotonde Gronausestraat/Oldenzaalsestraat. 

Tijdens de informatieavond op maandag 23 september was iedereen, betrokken bij fase 3, in de gelegenheid om het nieuwe ontwerp te bekijken en om vragen te stellen. Ook wethouder Jaimi van Essen was aanwezig. Tot nu toe lopen de werkzaamheden heel voorspoedig en is iedereen vooral benieuwd hoe het ‘nieuwe’ dorp er uit komt te zien. Dagelijks trekken de werkzaamheden van fase 2 op de kruising Gronausestraat/Raadhuisstraat en de nieuwe parkeerplaats bij de Jumbo veel kijkers. Daar is het opbouwen in volle gang en zijn de contouren van hoe de parkeerplaats en de kruising er uit komen te zien, goed zichtbaar. Net voor de kermis op 4 oktober is de kruising weer open.