Fantastische zwerfafval opruimacties in gemeente Losser

Doe je mee?

24 september: zwerfafval opruimdag  

Op 24 september organiseert ‘Losser Schoon’ een grote zwerfafval opruimdag. Samen met alle vrijwilligers starten we die zaterdag om 10 uur voor het gemeentehuis. Twee uur lang gaan we met z'n allen zwerfafval opruimen. Daarna keren we terug naar het gemeentehuis om te bekijken hoeveel we verzameld hebben.  

Doe je 24 september mee? Meld je dan aan door een mail te sturen naar losserschoon2@gmail.com

Team vrijwilligers ruimt structureel afval op in buitengebieden  

In gemeente Losser ruimt een groep van inmiddels 77 vrijwilligers het zwerfafval in de buitengebieden op. Dit is een fantastisch en succesvol initiatief, waar iedereen zich bij aan kan sluiten!  

Initiatiefnemers Frans Wijlens en Ben Kemperink merkten al snel dat ze niet de enigen waren die iets wilden doen aan het rondzwervend afval langs de buitenwegen in onze gemeente. Twee weken nadat ze met de vrijwillige zwerfafval opruimactie startten, hadden zich al 45 vrijwilligers aangemeld. De organisatie heeft bij alle vrijwilligers afvalgrijpers, hesjes, handschoenen en plastic zakken bezorgd. Elke vrijwilliger heeft een eigen stukje buitengebied waar hij of zij zwerfafval opruimt. Hoe vaak dat gebeurt is afhankelijk van de hoeveelheid afval. 

De actie werkt zo goed doordat de vrijwilligers enthousiast zijn en veel initiatief nemen. Op dit moment is de organisatie nog op zoek naar een of twee vrijwilligers in Losser en in Beuningen voor het buitengebied van Losser en Beuningen.   

Wilt u meedoen met de zwerfafval-opruimactie? Dat kan via Frans Wijlens via de mail: frans.wijlens@gmail.com of telefonisch: 06 36275589.   

zwerfafval