Energiekrant voor heel Noordoost Twente

In de derde week van augustus valt in heel Noordoost Twente de ‘Energiekrant’ op de deurmat. Het is een krant boordevol informatie over de energietransitie, nieuwe energievormen en de betekenis hiervan voor onze inwoners. De krant wordt samen met de huis-aan-huisbladen verspreid in de gemeenten Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen.

Wereldwijd zijn er afspraken gemaakt om de uitstoot van CO2 in te perken. In Nederland willen we in 2050 klimaatneutraal zijn. En in 2030 willen we al de helft minder CO2 uitstoten dan in 1990. Dat doen we door grondstoffen opnieuw te gebruiken, energie duurzaam op te wekken en -heel belangrijk- door minder te verbruiken. Want alle energie die we niet gebruiken, hoeven we ook niet op te wekken!

Energietransitie

De overgang naar groene energie en zuiniger energieverbruik noemen we de energietransitie. Het gaat om grote veranderingen in een langlopend traject. Iedereen krijgt er mee te maken en iedereen is daarbij ook nodig: het Rijk, provincies, gemeenten, bedrijven en alle inwoners van ons land. De vraag is niet meer óf we energie gaan besparen en ‘groen’ gaan opwekken, maar hoe en wanneer.
Iedereen heeft een rol in de energietransitie, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. We zien steeds meer zonnepanelen op de daken van huizen. We kunnen allemaal ledlampen gebruiken of iets  korter douchen. Maar over windmolens en zonnevelden zijn de meningen nog sterk verdeeld. Hoe we met al onze huizen en bedrijven van het aardgas af gaan is ook nog niet duidelijk. En wat kunt u als inwoner zelf doen? U leest er alles over in deze Energiekrant.

Energie van Noordoost Twente

De krant wordt uitgegeven door Energie van Noordoost Twente. Onder die naam werken de gemeenten Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen samen aan de energietransitie.

Wilt u de krant alvast (online) inzien? Bekijk deze dan via Energiekrant van Noordoost Twente by Energie van Noordoost Twente - issuu.

De voorkant van de Energiekrant van Noordoost-Twente