Eerste voucher voor een regenton uitgereikt door wethouder Van Essen

Verdubbeling aantal vouchers voor regentonnen wegens succesvolle actie

Op 6 april 2021 heeft wethouder Jaimi van Essen persoonlijk een voucher uitgereikt aan een van de eerste aanmelders van de Greune Deal Regentonnen bij de Welkoop in Losser. Bij deze actie krijgen de eerste 100 inwoners die zich aanmelden een voucher ter waarde van 50 euro voor een regenton. Deze actie liep meteen al zo goed, dat de gemeente het aantal vouchers heeft verdubbeld. Inmiddels zijn alle vouchers vergeven.

Gebruik regentonnen stimuleren

Met de voucher kan met korting een regenton worden aangeschaft. Hiermee komt het regenwater van het dak niet meer in het vuilwater riool terecht. Met deze Greune Deal geeft de gemeente uitvoering aan de motie die de gemeenteraad heeft ingediend om het gebruik van regentonnen te stimuleren.

Veel enthousiaste reacties

Inwoners konden zich aanmelden voor 1 van de 100 kortingsvouchers, te besteden aan een regenton bij de Welkoop Losser, Hubo Losser, of Morsink hobby en dier. Meteen bij de bekendmaking van deze actie ontving de gemeente veel enthousiaste reacties en de aanvragen bleven binnen komen. Daartoe heeft de gemeente besloten middelen beschikbaar te stellen om meer vouchers uit te reiken. Inmiddels zijn alle vouchers vergeven. De mensen die in aanmerking komen voor de tweede lichting vouchers ontvangen in de loop van de week een bericht van de gemeente.

Wethouder van Essen: “Wij vinden het belangrijk om hemelwater te bergen op piekmomenten, zodat de riolen niet overstromen. Dat water kan weer gebruikt worden voor de droge periodes, bijvoorbeeld voor bewatering van groen en het in stand houden van het grondwaterpeil. De gemeente probeert regenwater al zoveel mogelijk te scheiden van vuil rioolwater, bijvoorbeeld door bij het vervangen van rioleringen een gescheiden rioolstelsel aan te leggen. Gebieden worden ingericht zodat regenwater kan worden opgevangen en zo lang mogelijk vastgehouden. Blijkbaar vinden onze inwoners dat eveneens belangrijk, gezien het aantal reacties. Dat willen we dan ook zoveel mogelijk belonen. Ik ben erg blij dat we het aantal vouchers konden verdubbelen, zodat meer mensen het regenwater kunnen bergen. Zo zorgen we samen met onze inwoners voor een klimaatbestendiger Losser.” 

Meer inspirerende ideeën voor Klimaatadaptatie 

Wie geen voucher heeft kunnen bemachtigen, maar wel een bijdragen wil leveren aan klimaatadaptatie, kan zich laten inspireren op de website www.groenblauwtwente.nl en meteen aan de slag in eigen tuin. 

 

Overhandiging voucher regenton
Foto: Wethouder Jaimi van Essen reikt voucher uit