Eerste opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen staat klaar in Losser

Oekrainse vlag Lossers hoesDe Rijksoverheid heeft aan alle gemeenten gevraagd om te kijken naar opvanglocaties. De Twentse gemeenten hebben samen 1000 opvanglocaties gevonden. De eerste locatie die in de gemeente Losser gereed is voor Oekraïense vluchtelingen, is een woning aan de Irisstraat in Losser.

Voor de omwonenden was er vanmiddag een informatiebijeenkomst, waarbij zij vragen konden stellen. De gemeente Losser inventariseert nog waar andere opvangplekken kunnen worden gerealiseerd. Die zullen op iets langere termijn beschikbaar komen. Ook dan zullen we de omwonenden van de locaties vooraf informeren.

In de woning aan de Irisstraat kunnen maximaal acht personen worden opgevangen. Palet zorgt ervoor dat het huis gemeubileerd is. Wie er komen te wonen en wanneer? Daar hebben we nog geen antwoord op. We weten ook niet voor hoe lang, maar we gaan uit van minimaal zes maanden. We zijn in ieder geval voorbereid.

Waarnemend burgemeester Gerrit Jan Kok: “De mensen uit Oekraïne zijn vluchtelingen. Zij zullen hier gewoon wonen, werken, naar school gaan. We hopen van harte dat ze hier hun leven weer kunnen opbouwen. Voor hoe lang dan ook. We weten zeker dat de inwoners van de gemeente Losser bereid zijn hen hierbij te helpen.”

Er is een informatiepagina Oekraïne aangemaakt. Deze pagina wordt steeds bijgewerkt. Kunt u het antwoord niet vinden op de website, mail dan uw vraag naar: lvo@losser.nl We proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op vragen die binnenkomen.