Eerste fase openbare ruimte Centrumplan Losser is klaar

Bouwteam laat vernieuwd centrum zien.

Sinds februari 2019 is in Losser gewerkt aan de uitvoering van eerste fase van openbare ruimte van het Centrumplan Losser. De openbare ruimte is één van de vier ‘pijlers’ van het brede centrumplan Losser, ook wel Parapluplan centrum Losser genoemd. In de afgelopen jaren is er altijd wel ergens in Losser een gedeelte van het centrum afgesloten geweest. Het bouwteam Centrumplan Losser heeft in die tijd het authentieke Losserse centrum aantrekkelijker en toekomstbestendiger gemaakt. Vorig jaar kon het geplande openingsweekend door corona niet doorgaan. Toch wil het bouwteam deze mijlpaal niet zomaar voorbij laten gaan. Op zaterdag 25 juni, tijdens de maandelijkse boerenmarkt, organiseert het bouwteam samen met Centrummanagement Losser verschillende leuke activiteiten.

U kunt op zaterdag 25 juni het vernieuwde centrum bewonderen door een wandeling te maken langs de verschillende informatieborden of mee te rijden met een elektrisch treintje. Het treintje vertrekt tussen 10.00 uur en 16.00 uur elk heel uur vanaf het start- en eindpunt van de route bij de parkeerplaats Gronausestraat – Bernard Leurinkstraat. Een gids vertelt tijdens de rondrit meer over de werkzaamheden en de ontwikkelingen in het centrum. Een rondrit met het treintje is gratis. Is het treintje vol? Loop dan even het dorp in en kom op een later moment terug!

Ook voor het winkelend publiek is er namelijk genoeg te doen. Loop een rondje over de boerenmarkt, geniet van de opgeknapte straten of breng een bezoek aan een van de winkeliers in het centrum. Bij elke aankoop maakt u namelijk kans op een mooie prijs! Ook kinderen maken kans op leuke prijzen door mee te doen aan de kleurplatenwedstrijd. De kleurplaten zijn tijdens het openingsweekend af te halen bij ondernemers in het centrum. Meer informatie over de activiteiten in het centrum is te vinden op de website van Centrummanagement Losser.

Eerste fase Centrumplan Losser is klaar

In de afgelopen drie jaar hebben gemeente Losser, aannemer Dura Vermeer, Centrummanagement Losser, Platform Losser, inwoners, ondernemers en andere partners de schouders gezet onder verschillende projecten om het centrum van Losser aantrekkelijker en toekomstbestendiger te maken. 

Zo zijn de Gronausestraat Noord, Brinkstraat en Langenkamp compleet opnieuw ingericht. Daarnaast zijn ook de Bernard Leurinkstraat, Kosterstraat, Kostersgaarden, Braakstraat, Kloppenstraat, kruising Ravenhorsterweg - Scholtinkstraat en de locatie van het voormalige postkantoor flink aangepakt. Het resultaat is een aantrekkelijk, groen, duurzaam en waterbestendig centrum om trots op te zijn! En dat laten we graag aan u zien.

Doorwerken aan Centrumplan Losser

In maart van dit jaar is uitgebreid aandacht geschonken aan een andere pijler van het centrumplan. Toen is de visie op de ruimtelijke aandachtsgebieden gepresenteerd. Waarbij met name is ingegaan op de ontwikkeling van het Martinusplein, de Brink en de Aloysiuslocatie.
De komende jaren wordt stapsgewijs verder gewerkt aan de uitwerking van deze visie. Vastgoedontwikkeling en de openbare ruimte worden hierbij samen opgepakt. Dit alles op basis van het Parapluplan centrum Losser.

Zoals bekend heeft Losser, voor het plan ‘Beken&Bleken van Losser’ een Erfgoeddeal mogen ontvangen. Dit plan is ook verbonden met het Centrumplan Losser en geeft daaraan een extra impuls. Dit zal te zien zijn in onder andere de Kerkstraat en op het Raadhuisplein. Komend jaar zal dan ook het ontwerpproces starten voor de herinrichting van het gebied Kerkstraat-  Raadhuisstraat – St. Maartenstraat. 

Tip: Vorig jaar is er een feestelijke video gemaakt om te vieren dat een groot deel van de eerste fase klaar was. Bekijk de video!