Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Eerste bibliotheek op School in basisschool De Wegwijzer in Losser

Op woensdag 8 mei om 9.30 uur opent burgemeester Cia Kroon de eerste bibliotheek op school in de gemeente Losser op basisschool de Wegwijzer.

Door een symbolische handeling nemen de leerlingen en leraren afscheid van de centrale bibliotheek en nemen zij hun bibliotheek op school in gebruik.

Burgemeester Kroon: ‘Lezen is ontzettend belangrijk in de ontwikkeling van kinderen. Maar bovenal is het ontzettend leuk! Als kind las ik ontzettend graag en ik ben erg blij dat met deze bibliotheek op school lezen nóg toegankelijker gemaakt is.’

De Wegwijzer is met de opening van de bibliotheek op School de eerste school in de gemeente Losser met een eigen bibliotheek in hun school. Met het realiseren van deze bibliotheek op school slaan onderwijs, bibliotheek en gemeente de handen ineen. Zo komt er dagelijks aandacht voor leesplezier en mediawijsheid op school en thuis.

Het doel is natuurlijk om kinderen en jongeren te stimuleren om meer te lezen. Ook leren ze om beter en verstandiger om te gaan met internet, sociale media en games. De bibliotheek helpt op basisscholen en middelbare scholen om deze doelen te bereiken.