Mix&Match bijeenkomst voor ondernemers in Losser een succes!

De Mix&Match avond op 2 oktober 2018 werd goed bezocht.

De avond werd georganiseerd door Monique Hamers, accountmanager van gemeente Losser en Mariola Dieperink van de Samenwerkende Ondernemersverenigingen Gemeente Losser (SOGL). 40 deelnemers werden maar liefst geregistreerd. Of er ook daadwerkelijk een match ontstaat tussen ondernemers moet in de komende weken blijken. De avond werd geopend door wethouder Harry Nijhuis.

Niet alleen (startende) ondernemers maar ook eigenaren van leegstaande panden, ondernemersverenigingen, banken, makelaars, het ROZ en de Provincie Overijssel waren vertegenwoordigd. Als verrassing presenteerde de provincie een centrumcheque namens de gemeente, provincie en ondernemersverenigingen voor de beste match die voortvloeit uit deze avond.

Het leegstaande winkelpand aan de Brinkstraat 26 werd omgetoverd tot een pop up café. Iederéén moest pitchen: in één minuut vertellen: wie ben je, wat kom je brengen en wat kom je halen? Hoewel sommigen het erg spannend vonden, was de organisatie onverbiddelijk. Immers, een pitch helpt een ondernemer om zijn/haar plannen te delen. En door te delen ontstaat synergie. “Toch eigenlijk minder spannend dan gedacht” en “een leuke manier om kennis te maken” waren uiteindelijk reacties van deelnemers op de vraag hoe het pitchen ging.

De pitches waren erg gevarieerd. De één vond het spannend, de ander probeerde met heel snel praten zoveel mogelijk binnen een minuut te vertellen, en weer een ander had aan één minuut niet genoeg. Echter, ook hier was de organisatie streng. Tijdens het pitchen werd al gauw duidelijk dat er goed gemixt zou worden onder het genot van een kop soep en een broodje.

Of er ook daadwerkelijk een match ontstaat moet de komende weken blijken. Om in aanmerking te komen voor de cheque van de provincie kunnen matches nog tot 15 november worden aangemeld bij m.hamers@losser.nl. Dat er een vervolg op deze inspirerende avond komt is wel zeker. De invulling hangt echter af van de ideeënformuliertjes die ter plekke ingevuld konden worden.

mix&match bijeenkomst