Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Een kleurrijk bloemenlint door Twente

Voedsel voor insecten, verfraaiing van het landschap.

Binnenkort is het, dankzij de actie “Bloemenlint”, mogelijk om op een mooie zomerdag te fietsen van Losser langs Oldenzaal naar Denekamp en ondertussen te genieten van een wirwar van mooie gekleurde bloemen die een heerlijke geur verspreiden en waarboven bijen en hommels een tevreden gezoem laten horen.

20 april was De Dag van de Aarde, “een dag om na te denken over onze impact op de aarde en te zorgen voor een positieve verandering”. De Groene Loper Losser-Oldenzaal gebruikt deze dag al een 4-tal jaren om een bloemenlint voor insecten te zaaien.  Dit jaar doet de gemeente Dinkelland ook mee zodat het Bloemenlint nog groter kan worden.  

Omdat de dag van de aarde dit jaar ongunstig viel in verband met de schoolvakantie, is besloten de Bloemenlint actie van de gemeenten Losser, Dinkelland en Oldenzaal te verplaatsen naar donderdag 9 mei.

Op donderdag 9 mei, precies om 11.00 uur, is er in alle drie de gemeenten bloemenzaad gezaaid door 150 kinderen van diverse scholen geholpen door vrijwilligers en wethouders van bovengenoemde gemeenten.

De bloemenlintactie is een initiatief vanuit de Groene Loper Losser Oldenzaal. Daarin zijn de Imkervereniging, IVN, de Höfte, Natuur en Milieu Overijssel en de gemeenten vertegenwoordigd.

Doel van bovengenoemde organisaties is duurzaamheid onder de aandacht te brengen van een groot publiek en hen bewust te maken van het belang van Natuur en Milieu voor de mensen. En vooral heel verantwoord om te gaan met onze Natuur en het Milieu zodat onze kinderen en hun kinderen ook een prettig leven kunnen leiden en kunnen genieten van een diversiteit aan planten en dieren.

Bij duurzaamheid hoort ook de zorg voor insecten in het algemeen en bijen in het bijzonder. Bijen zijn onmisbaar voor onze voedselketen. Het bloemenmengsel dat vandaag door de kinderen gezaaid is, is uitgezocht op het feit dat het voedsel bevat voor de insecten en een verfraaiing is voor het landschap.                                                                                                                                                  

Behalve door de kinderen en de wethouders is er ook door minstens 160 particulieren een bloemenmengsel aangevraagd.  In totaal is er 45.000 vierkante meter van een bloemenmengsel voorzien. Het kleinste perceel is 2 vierkante meter.  Iedereen kan dus zijn steentje bijdragen aan een prachtig Bloemenlint.

Nu nog even wachten op mooi weer voor het resultaat van onze inspanningen!

Bloemenlint