Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Een historisch uitzicht voor Maartens-Stede

Centrumplan Losser tussenopslag

Het woonzorgcentrum Maartens-Stede kan sinds deze week genieten van een historisch uitzicht in plaats van zicht op de materiaalopslag van Centrumplan Losser. Wethouder Jaimi van Essen hing samen met Erik Kramer, manager van Zorggroep Sint Maarten en een aantal bewoners van Maartens-Stede het laatste bouwdoek op met een historische foto van Losser.

Het bouwteam Centrumplan Losser gebruikt een stuk braakliggend terrein naast de Maarten-Stede als materiaalopslag. Om het uitzicht te verfraaien, zijn er 30 bouwdoeken met historische foto’s van Losser opgehangen als wederdienst. De cliëntenraad kon deze actie erg waarderen, waarna alle foto’s met zorg zijn uitgezocht door de Historische Kring Losser. Op de verschillende afdelingen van het woonzorgcentrum hebben mappen vol historische foto’s gerouleerd, waaruit uiteindelijk de mooiste 30 door de bewoners zijn uitgekozen. Deze hangen nu op de hekken. Wethouder Jaimi van Essen is trots op dit mooie initiatief. ‘Voor het bouwteam was het een groot vraagstuk om aan de ene kant materiaal voor het Centrumplan Losser binnen handbereik te hebben om efficiënter te kunnen werken en aan de andere kant ervoor te zorgen dat de inwoners van Losser geen last zouden hebben van de tussenopslag en er minder vrachtverkeer zou zijn. Na goede gesprekken met Zorggroep Sint Maarten mochten we van dit braakliggende terrein gebruik maken. We wilden er natuurlijk wel voor zorgen dat de opslag er netjes uit zou zien. En dat resultaat is wat mij betreft uitstekend gelukt met deze prachtige foto’s. Mijn dank gaat uit naar de cliëntenraad en bewoners van Zorggroep Sint Maarten en de Historische Kring Losser, die in goede samenwerking met het bouwteam zijn gekomen tot een fraai stukje verbeelding van de historie van Losser.’

Ook Erik Kramer, manager van Zorggroep Sint Maarten binnen de gemeenschap Losser, is blij met deze wederdienst om de overlast te verzachten. “Een prachtig staaltje van gemeenschapszin binnen Losser.”

De BouwApp

Download De BouwApp en blijf continue op de hoogte van de ontwikkelingen en de status van de werkzaamheden. De BouwApp is te downloaden via Google Play of de App Store.

Wethouder Jaimi van Essen voor het bouwdoek