Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Drugscontainer in Losser

Kijkje in een xtc-lab, hennepkwekerij en synthetisch lab

Op donderdag 12 december organiseert de gemeente Losser samen met Meld Misdaad Anoniem voor de medewerkers van de gemeente een workshop over georganiseerde en ondermijnende criminaliteit. 

Je ziet het pas als je het doorhebt

                                                   
Een ondernemer zonder klanten, een autobedrijf dat overdag nooit open is of een boerenschuur die wordt verhuurd en waarvan de ramen zijn afgeplakt. Een aantal voorbeelden die met georganiseerde criminaliteit en ondermijning te maken zouden kunnen hebben. Criminelen maken vaak gebruik van de anonimiteit van bedrijven of particulieren in het buitengebied als dekmantel voor illegale praktijken. Goedwillende burgers kunnen hier ook het slachtoffer van worden. Tijdens de bijeenkomst gaan we in op dit thema, met voorbeelden uit de praktijk waarbij het ‘onzichtbare zichtbaar’ wordt gemaakt.

Hierbij wordt ook gebruik gemaakt van de drugscontainer. In deze container zijn een xtc lab, hennepkwekerij en synthetisch lab opgebouwd. 
Voor u als inwoner zeker de moeite waard om hier eens een kijkje te nemen en meer te weten te komen over de gevaren van het produceren van drugs.

Datum :           donderdag 12 december 2019
tijd :                 van 10.00 uur tot 16.00 uur
locatie :           voor de ingang van ’t Lossers hoes

Ondermijning is een term die steeds meer bekendheid krijgt. Denk hierbij aan drugslabs, afvaldumpingen, hennepkwekerijen, criminaliteit in verloederde recreatieparken, natuurgebieden en criminele activiteiten in en bij bewoners in het buitengebied. 
 

Ondermijningscontainer