Dodenherdenking 4 mei 2021 in de gemeente Losser

“Herdenken blijft belangrijk. Zo beseffen we dat het niet vanzelfsprekend is om te kunnen zijn wie je bent en te zeggen wat je wilt. Laten we hier met elkaar bij stil staan. Op afstand bij elkaar.” Dat is de boodschap van burgemeester Cia Kroon.

In een videoboodschap herdenkt de burgemeester de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en van andere oorlogen. Deze is vanavond om 19.30 uur te zien via de website en Facebookpagina van de gemeente Losser en via Hallo Losser.

Ook benadrukt burgemeester Kroon in haar videoboodschap hoe belangrijk het verzet was in Losser. Daarbij verwijst ze naar de mini-documentaire ‘Losser bevrijd’ die RTV Losser in coproductie met Hallo Losser, toneelvereniging De Rommelpot, het Lossers Chaootschap en de Historische Kring Losser heeft gemaakt. Deze documentaire is te zien via YouTube.

Kranslegging zonder publiek

Eerder vandaag legde Cia Kroon samen met Ernst Jannink van het Oranje Comité, Jan Meerenburgh, voorzitter van Stichting Veteranen Losser en mevrouw Sylvia de Vos-Munster namens de Indische gemeenschap kransen bij het Joods monument en bij het monument op het Martinusplein. Wethouder Nijhuis legt vanavond bloemen in De Lutte. Beide herdenkingen zijn zonder publiek. 

Taptoe spelen 

Het was vorig jaar een indrukwekkend moment, toen een gezamenlijk taptoe-signaal van alle kanten klonk. Blaas dit jaar om 19.58 uur weer mee vanuit uw eigen deur of tuin, net als de leden van concertvereniging Sempre Crescendo Losser. Het taptoe-signaal staat op www.semprecrescendo.nl en een link op Facebook. Aansluitend volgen twee minuten stilte om 20.00 uur.

Bevrijdingsdag 5 mei

Vier de vrijheid en steek op 5 mei de vlag uit als eerbetoon aan onze bevrijders!
In Bad Bentheim en in Gronau gaan de vlaggen ook uit. In Gronau luiden bovendien de klokken van 08.00 tot 08.15 uur.