De aanslag gemeentelijke belastingen komt eraan

Eind februari ontvangt u de jaarlijkse aanslag gemeentelijke belastingen per post in uw brievenbus.

Als u zich heeft aangemeld voor MijnOverheid staat deze begin februari digitaal voor u klaar in uw berichtenbox. U ontvangt de aanslag in opdracht van uw gemeente van het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente.

Informatie over de aanslag

Op deze gecombineerde aanslag ziet u de bedragen voor de verschillende belastingsoorten zoals bijvoorbeeld de afvalstoffenheffing. U krijgt ook een folder met informatie over hoe u kunt betalen, kwijtschelding aanvragen of bezwaar maken. Op www.gbtwente.nl vindt u antwoord op veelgestelde vragen en het digitaal loket Mijn GBT. Komt u er niet uit? Neem gerust contact met ons op. De contactgegevens staan op de voorzijde van de aanslag vermeld.

Wat doet de gemeente met uw geld?

Ieder jaar betaalt u belasting aan uw gemeente. De gemeente bepaalt de tarieven. Het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente zorgt ervoor dat uw gemeente dat geld krijgt.In het overzicht kunt u zien wat met het geld wordt gedaan. Veel van de algemene voorzieningen worden van belastinggeld betaald. Kijk voor de tarieven 2019 op www.gbtwente.nl.

Aanslag voortaan liever digitaal?

Via MijnOverheid heeft u toegang tot post en persoonlijke gegevens van steeds meer overheidsorganisaties. U kunt daar ook de aanslag gemeentelijke belastingen in uw berichtenbox ontvangen. Meld u aan bij www.mijnoverheid.nl voor post van het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente. U krijgt dan automatisch een notificatiemail op uw persoonlijke mailadres.

overzicht in- en uitgaven