De Mariaschool uit Beuningen wint Grote Verkeersquiz Losser 2019

De Mariaschool uit Beuningen heeft donderdag 7 maart de Grote Verkeersquiz Losser 2019 gewonnen. Yvette en Sil hebben namens hun school de beker van de gemeente Losser in de wacht gesleept. 

Klaas van Kruistum, bekend van onder meer Wie is de Mol, Checkpoint en Zapp live, presenteerde de quiz die tot het einde toe spannend bleef. Uiteindelijk werd de Mariaschool met 14 punten de winnaar. De Pax Christi werd tweede met twaalf punten en Martinus veroverde met tien punten de derde plaats. Wethouder Anja Prins reikte de wisselbeker uit. Yvette en Sil van de Mariaschool namen deze in ontvangst. Naast de prijs voor de winnaars van de quiz was er ook een prijs voor het mooiste spandoek. Deze prijs ging naar De Verrekijker.
De strijd begon met de voorrondes waaraan alle scholen uit de gemeente Losser deelnamen. Acht scholen mochten vervolgens meespelen in de halve finales. Van elke school speelden de twee leerlingen met de meeste verkeerskennis mee. Klasgenoten moedigden ze aan met zelfgemaakte spandoeken. 
“Gemeente Losser vindt verkeerseducatie op basisscholen erg belangrijk”, legt wethouder Anja Prins uit. “Kinderen vormen een kwetsbare groep in het verkeer. Als ze leren hoe ze zich op een veilige manier door het verkeer kunnen bewegen, worden ongelukken voorkomen en neemt de verkeersveiligheid toe.”

De Grote Verkeersquiz Losser werd georganiseerd door Tref-ik verkeersadvies en gemeente Losser en is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van provincie Overijssel. 


mariaschool Beuningen