Cursus Lokale Democratie in Losser

Start in maart 2019. Gratis deelname.

In maart start weer de cursus Lokale Democratie voor inwoners van gemeente Losser . De reacties van eerdere cursisten waren zeer positief. Is deze leuke en informatieve cursus ook iets voor u?

In maart organiseert de gemeente weer de cursus ‘Lokale Democratie in Losser’. Bestemd voor geïnteresseerde inwoners van de gemeente Losser. Tijdens deze cursus komen onder andere de democratische besluitvorming en de wijze waarop de gemeente wordt bestuurd aan de orde. De cursus wordt verzorgd door burgemeester Cia Kroon en raadsgriffier Ben Pikula op drie donderdagavonden in maart. Deelname is gratis.
Iedereen die in Losser woont kan zich aanmelden. Er zijn maximaal 15 plaatsen beschikbaar.

Burgemeester Cia Kroon: “Ik krijg vaak vragen als ‘hoe functioneert nu de gemeente?’ of  ‘Hoe komen besluiten tot stand?’ Ik vind het heel belangrijk dat inwoners de gemeente weten te vinden, weten wat de gemeente doet en op welke manier. De gemeente krijgt ook steeds meer taken op haar bord en heeft zo toenemende impact op het leven van inwoners. Dan is het prettig als je beter weet hoe het werkt.”

Programma

De cursus Lokale Democratie biedt inwoners de gelegenheid om een kijkje achter de schermen van de lokale politiek te nemen. Het is een oriënterende cursus, die vragen beantwoord als: Hoe werkt de gemeente? Wie vormen het college? Wat zijn de taken van een gemeenteraad? Hoe kun je als burger de besluitvorming beïnvloeden? Wat doet een politicus en wat een ambtenaar?

Start op donderdag 7 maart 2019

De cursus start op donderdag 7 maart 2019 en bestaat in totaal uit drie avonden. De bijeenkomsten duren van 19.30 tot 22.00 uur en vinden plaats in de grote zaal van ‘t Lossers hoes. De data en de onderwerpen van de verschillende avonden zijn:

  • 7 maart                              Introductie en algemene staatsinrichting
  • 14 maart                            De gemeente en de gemeenteraad
  • 21 maart                            Lokale besluitvorming met een gesprek met de fractievoorzitters
  • 9 april                                  Afsluiting tijdens de raadsvergadering

De cursus wordt afgesloten met een gezamenlijke maaltijd en een bezoek aan de raadsvergadering op dinsdagavond 9 april. De deelnemers ontvangen dan ook een certificaat.

Meld u nu aan!

Iedere inwoner met interesse in de lokale politiek is van harte welkom om mee te doen. Er kunnen maximaal 15 personen deelnemen. Deelname aan deze cursus is gratis, onder voorwaarde dat de gehele cursus wordt gevolgd. U kunt zich tot 15 februari 2019 aanmelden bij de griffier, Ben Pikula, per mail b.pikula@losser.nl of telefonisch 053-5377290.