Culturele Soos Losser over Energietransitie

Op 29 januari organiseert CuSo55+, in samenwerking met Universiteit Twente en Gemeente Losser, een bijeenkomst over de Energietransitie.

Vragen die aan de orde komen zijn bijvoorbeeld ‘hoeveel energie gebruiken wij in Losser?’ en ‘hoe kunnen we ons energiegebruik verduurzamen?’ De bijeenkomst geeft ook een aantal praktische inzichten in hoe nieuwe energietechnieken ruimtelijk kunnen worden ingepast. De organisatie nodigt jong en oud uit voor de bijeenkomst op dinsdagmiddag 29 januari. Locatie is Erve Kraegsenberg (de Böggelschuur) aan de Sportlaan in Losser. De middag begint om 14.00 uur.

Tijdens de bijeenkomst vertellen wethouder Marcel Wildschut (wethouder), Merlinn van Nieuwkuijk (regisseur Energietransitie NO-Twente) en Malissa Oude Sogtoen (beleidsadviseur Duurzaamheid) over de ins en outs van de energietransitie in Losser. Namens Universiteit Twente is dr. Johannes Flacke aanwezig. Uiteraard is er volop gelegenheid voor discussie en een goed gesprek.

Wethouder Duurzaamheid Marcel Wildschut: “De vorige energietransitie ging in Nederland over de overstap van kolen naar gas. Ze werd vooral gedreven door de overheid. De huidige energietransitie is complexer van aard. Samenleving en overheden móeten deze transitie samen realiseren. Gelukkig zijn er steeds meer inwoners en partijen die zich inzetten voor een duurzame samenleving. Ook in Losser. De energiecoöperatie Greuner in Beuningen is zo’n mooi voorbeeld. Zij streeft er o.a. naar om zonnepanelen op daken van agrarische bedrijven in collectief bezit te exploiteren. De gemeente Losser werkt graag samen met mensen en partijen die zich op allerlei manieren willen inzetten voor een duurzaam Losser en omgeving.”