Geld en ondersteuning voor creatieve broedplaatsen in Twente 

Twente heeft zich ontwikkeld tot één van de meest innovatieve regio’s van Nederland. Maar Twente wil verder groeien. Hierbij speelt het stimuleren van het creatieve klimaat een grote rol. Om creatieven voor de regio te behouden en aan te trekken gaat per 1 juni 2021 de tweede ronde van de regeling Creatieve Broedplaatsen Twente open. Deze regeling biedt een financiële bijdrage, netwerkvorming en coaching voor broedplaatsen die al bestaan of die worden ontwikkeld. 

Drie soorten broedplaatsen kunnen in aanmerking komen

  1. Broedplaats van Onderop
    Een fysieke verzamelplek waar talentvolle mensen uit de creatieve industrie samenkomen of een werkruimte hebben. Bijv. kunstenaars, game-developers, VJ’s en vormgevers.    
  2. Project met Innovatief Karakter
    Gestart door een ‘gevestigde’ Twentse ondernemer in samenwerking met creatieve en technologische talenten. 
  3. Nieuwe Culturele Initiatieven
    Programma’s of activiteiten zoals workshop- en maakplaatsen die technologie en kunst koppelen. Het gaat daarbij om initiatieven bij bestaande culturele instellingen zoals een kulturhus, bibliotheek of andere openbaar toegankelijke voorziening.

Aanvragen vanaf 1 juni 2021

Creatieven kunnen vanaf 1 juni 2021 aanvragen voor de tweede ronde van de regeling via www.creatievebroedplaatsentwente.nl. Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst beoordeeld. Dat wil zeggen dat creatieven hun aanvraag voor 1 juni uitgewerkt moeten hebben. Er is in totaal € 1,4 miljoen subsidiegeld beschikbaar vanuit de Regio Deal van het Rijk. De regeling geldt in de 14 Twentse gemeenten: Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden. 

Aanvraag doen of meer informatie

Meer informatie is te vinden op de website creatievebroedplaatsentwente.nl. Ben u van plan om een aanvraag te doen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Collin Vaneker: collin@creatievebroedplaatsentwente.nl, 06 - 21 567 444.