Controleer de kenmerken van uw woning

De komende tijd ontvangen eigenaren van woningen in Berkelland, Enschede, Haaksbergen en Twenterand een uitnodiging om de kenmerken van hun woning te controleren. Heeft u een uitnodiging ontvangen? Dan leest u in de uitnodiging hoe u de kenmerken van uw woning controleert. Heeft u geen uitnodiging ontvangen? Dan leest u in dit nieuwsbericht hoe u de kenmerken van uw woning controleert. 

 

Wat zijn de kenmerken van een woning?
Kenmerken van een woning zijn bijvoorbeeld het type, het bouwjaar, de ligging, de vierkante meters (gebruiksoppervlakte) en de perceelgrootte van een woning. Deze informatie wordt aangevuld met gegevens over bijvoorbeeld de kwaliteit en het onderhoud van de woning.

Waarom is het belangrijk om de kenmerken van uw woning te controleren?
Ieder jaar wordt de WOZ-waarde van uw woning opnieuw bepaald. Deze waarde wordt gebruikt bij het opleggen van de jaarlijkse aanslag gemeentelijke belastingen. Daarom is het belangrijk dat de WOZ-waarde van uw woning klopt. Doordat u zelf de kenmerken van uw woning controleert, zorgen we samen voor een juiste WOZ-waarde. Klik hier voor meer informatie over de WOZ-waarde van een woning. 

Hoe controleert u de kenmerken van uw woning als u geen uitnodiging heeft ontvangen?
Via ons digitaal loket kunt u ook zonder uitnodiging de kenmerken van uw woning controleren.* Klik hier om naar ons digitaal loket Mijn GBTwente te gaan. Login met uw DigiD. Klik op de knop Controleer uw woning. Controleer de kenmerken van uw woning en maak aanpassingen als dit nodig is. Sluit af door op Verzenden te klikken.

Wanneer controleert u de kenmerken van uw woning?
U kunt vanaf 8 september 2021 de kenmerken van uw woning controleren. Daarbij vragen wij u uiterlijk vóór 1 november 2021 de kenmerken van uw woning te controleren.

Kunt u niet inloggen in het digitaal loket?
Wilt u de kenmerken van uw woning controleren, maar kunt u niet inloggen in het digitaal loket? Stuur ons dan een mail via voormeldingen@gbtwente.nl of bel ons via 053 - 481 88 75 en geef aan dat u de kenmerken van uw woning wilt controleren.

Wat gebeurt er nadat u de kenmerken heeft gecontroleerd?
Wij controleren uw aanpassingen in de kenmerken van uw woning. Hiervoor gebruiken wij (lucht-) foto’s, hoogtemetingen en bouwtekeningen. Gaan wij (deels) akkoord met uw aanpassingen? Dan verwerken wij dit in onze systemen. U ontvangt hierover een reactie via de mail. Gaan wij niet akkoord met uw aanpassingen? Dan ontvangt u hierover via de mail een toelichting.

Heeft u nog vragen?
Heeft u nog vragen over het controleren van uw woning? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag. U bereikt ons op telefoonnummer 053 - 481 88 75. Op onze website vindt u antwoorden op veelgestelde vragen. Klik hier om naar de veelgestelde vragen over Controleer uw woning te gaan.