Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Confidencus en gemeente Losser starten samenwerking

Werkgelegenheid in Losser

Onder het motto ‘samen sta je sterk’, zijn de Confidencusgroep en de gemeente Losser gestart met een nieuwe samenwerking op het gebied van werkgelegenheid. Confidencus was op zoek naar uitbreiding en de gemeente Losser was op zoek naar werkgelegenheid in de sector productiewerk. Een mooie match. Door direct en snel door te pakken is op het terrein van de gemeentewerf een ruimte gecreëerd, waarbij op een laagdrempelige manier mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de gelegenheid krijgen weer in te stromen.  

Wethouder Anja Prins: “Ik vind dit een mooie samenwerking en ik ben er trots op hoe snel Confidencus en de gemeente Losser dit samen hebben opgepakt. Het resultaat mag er dan ook zijn. We kunnen nu mensen die anders wat moeilijker aan een baan kunnen komen een mooie opstap bieden. We hopen natuurlijk ook dat zij doorgroeien zodat zij uiteindelijk in hun eigen inkomsten kunnen voorzien. Het is laagdrempelig eenvoudig productiewerk, dat voor heel veel mensen geschikt is om te doen. En dat is precies waar we naar op zoek waren.”

Wethouder van Essen: “De ruimte die Confidencus van de gemeente huurt is bij de gemeentewerf, waar ook ons servicebedrijf is gehuisvest. Daardoor kunnen we de mensen een veilige werkomgeving bieden. Het straalt hier rust uit en vertrouwdheid, wat het voor mensen makkelijker maakt om over de drempel te stappen en aan de slag te gaan.”

Confidencus voert opdrachten uit voor webwinkels. Die opdrachten liggen vooral op het gebied van om- en inpakken.
Op de locatie in Losser werken op dit moment 14 mensen, de bedoeling is om door te groeien naar zo’n 10 FTE. Velen komen uit de bijstand of hebben een andere afstand tot de arbeidsmarkt, waardoor het aantal werkzame uren in het begin wat lager is. Het minimum aantal uren is wel 12. Er is ruimte voor zo’n 20 medewerkers.