Collectieve zorgverzekering in 2018 voor mensen met een laag inkomen

De gemeente Losser biedt ook in 2018 samen met Menzis een collectieve zorgverzekering aan voor haar inwoners met een laag inkomen.

Ook als u een laag inkomen hebt of een uitkering bent u via deze verzekering goed verzekerd. U kunt zo de kans op onverwachte kosten verkleinen. Menzis en gemeente Losser werken hierin samen, Menzis geeft korting op de premie en de gemeente Losser betaalt een deel van de premie. Inwoners kunnen de collectieve zorgverzekering van Menzis (Garant Verzorgd) zelf samenstellen via het kiezen van een basisverzekering, een aanvullende verzekering en een tandartsverzekering.

Voorwaarden

Of u kunt deelnemen is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en inkomen. U kunt deelnemen aan het Garant Verzorgd 1 of Garant Verzorgd 2 pakket als uw inkomen niet hoger is dan 100% van de bijstandsnorm.
Deelnemen aan het meest uitgebreide pakket Garant Verzorgd 3 staat open voor iedere inwoner met een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm. Voor dit uitgebreide pakket moet u wel een hogere premie betalen, maar het pakket kan interessant zijn als u veel extra kosten maakt vanwege een chronische ziekte of handicap. Binnen het pakket wordt namelijk het jaarlijks verplicht eigen risico gedekt.  

Bekijk hier het overzicht van de extra vergoedingen binnen de collectieve Garant-pakketten ten opzichte van de reguliere aanvullende pakketten van Menzis. 

Aanmelden

Aanmelding voor deze collectieve zorgverzekering via Menzis kan online via de website gezondverzekerd.nl. Op deze site staat voor de gemeente Losser ook alle informatie over vergoedingen, premies en de inkomensgrenzen die voor deze aanbieding gelden. Bij vragen is de Overstapcoach van Menzis beschikbaar via 088-2224080. Aanmelden kan tot 1 januari 2018.

Bekijk hier de folder.