Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Centrumplan Losser in volle vaart door met vijfde fase

Werkzaamheden verlopen volgens planning

Op dinsdag 28 april starten de eerste werkzaamheden van de vijfde fase van Centrumplan Losser. Het gedeelte Gronausestraat tussen de Texaco en poelier Gevers is dan afgesloten. De huidige omleidingsroutes blijven gelden en woningen en winkels blijven te voet bereikbaar. Wethouder Jaimi van Essen: “De werkzaamheden aan het Centrumplan Losser gaan ondanks de coronamaatregelen door. De vierde fase is alweer bijna af! Dit doet het bouwteam op een veilige, verantwoorde en goede manier en dat maakt mij trots. We blijven dus aan de slag om Losser de upgrade te geven die het nodig heeft. De slogan van het Centrumplan ervaren we nu letterlijk: samen verbinden verbetert!”

De vijfde fase bestaat uit de Gronausestraat vanaf de Texaco tot en met de kruising met de Langenkamp, de Langenkamp, het tweede gedeelte van de parkeerplaats tussen Albert Heijn en Coop en een gedeelte van de Braakstraat. De planning van de vijfde fase is op enkele locaties aangepast, onder andere vanwege de aanleg en vervanging van kabels en leidingen voor elektra, gas, water en telecom. Bij het maken van de vorige planning waren deze werkzaamheden voor de vijfde fase nog niet precies bekend. De verwachting is nog steeds dat de vijfde fase voor de bouwvak gereed is. Door verrassingen in de grond of extreme weersomstandigheden kan deze planning mogelijk uitlopen. Bekijk de faseringstekening voor de planning per gedeelte. 

Parkeerplaats sporthal De Fakkel

Een van de wijzigingen in de planning is dat het bouwteam eerder start met de aanleg van de parkeerplaats bij sporthal De Fakkel. Aangezien de bouw van de sporthal zeer voorspoedig verloopt en in september in de afrondende fase zit, streeft het bouwteam ernaar om bij oplevering de parkeerplaats ook gereed te hebben. Volgens planning zou het bouwteam in september starten, maar nu beginnen de ondergrondse werkzaamheden aan de parkeerplaats al in mei 

Straatwerk vierde fase 

De vierde fase is bijna gereed. Eerder werd de Bernard Leurinkstraat al opgeleverd en ook de Gronausestraat tussen de Muchteweg en Rabobank is af! Inmiddels zijn stratenmakers bezig met de aanleg van de parkeerplaats. Dit is nog een flinke klus, hiervoor wordt ook regelmatig op zaterdag gewerkt.