Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Buurtinitiatief Losser-west van start

Buurtbewoners reageren enthousiast op het project ‘Gas terug’

In ’t Lossers hoes vond op 11 november een drukbezochte informatiebijeenkomst plaats over het project ‘Gas terug’. Met dit project kunnen inwoners van Losser West, binnen het gebied Enschedesestraat, Voswinkelweg en Oldenzaalsestraat, op een vrij eenvoudige manier het gasverbruik aanzienlijk verminderen. Bij een rijtjeshuis levert dit al snel een besparing van € 150,- euro per jaar op en bij een vrijstaande woning zelfs tot € 400,-. Wethouder Jaimi van Essen is blij met dit buurtinitiatief. Samen met de initiatiefnemers Doosje en Tameling, Duurzaam Thuis Twente en installatiebedrijf Brands, sloot hij gisterenavond een Greune Deal. 

Initiatiefnemers Doosje en Tameling legden uit dat bij de installatie van de CV de keteltemperatuur vaak op 75° of nog hoger wordt ingesteld. Dit kan in veel gevallen een stuk lager. Door de CV waterzijdig in te regelen wordt het gasverbruik nog verder verlaagd. Dit kan alleen bij installaties met een HR ketel. Het inregelen van de CV kunnen bewoners zelf doen of laten doen door buurtbewoners met kennis en ervaring op het gebied van installatietechniek en/of groene energie. Bewoners die zich aanmelden krijgen hiervoor een uitgebreide instructie. 

Het op eigen kosten optimaal laten inregelen door een erkend installatiebedrijf kan ook. In het kader van de Greune Deal kan de gemeente dit gratis aan 3 bewoners aanbieden. Dit gebeurt op basis van verloting onder de eerste aanmelders. 

Aanmelden mogelijk tot 1 december

Geïnteresseerde bewoners kunnen zich tot 1 december 2019 voor het project ‘Gas terug’ aanmelden via LosserWest@kpnmail.nl. Bewoners die zich hebben aangemeld ontvangen een e-mail retour met een link voor een digitaal formulier met instructies. Enthousiaste buurtbewoners uit Losser-west die willen helpen met het inregelen kunnen zich ook via dit e-mailadres aanmelden.   

Greune deal

De gemeente is blij met initiatieven als deze. Inwoners van Losser met een goed initiatief in het kader van Loser Duurzaam kunnen gebruik maken van een Greune deal. Voorstellen voor Greune deals komen, onder voorwaarden, in aanmerking voor praktische en/of financiële ondersteuning vanuit de gemeente.

Foto van de uitreiking van de greune deal