Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Brief aan de basisschoolleerlingen van burgemeester Kroon

Burgemeester Cia Kroon schrijft een open brief aan alle basisschoolleerlingen in Losser, waarin ze uitlegt waarom ze niet naar school kunnen.

Lees de hele brief hier:

De tekst van de brief staat ook uitgeschreven onder deze afbeelding.

Afbeelding van brief Cia Kroon aan basisschoolleerlingen Losser

 

Lieve meisjes en jongens,

Als jullie dit lezen zijn jullie niet op school maar thuis. Dat lijkt mij voor een paar dagen best leuk, een soort vakantie. Maar duurt het langer, dan ga je vast je vrienden en vriendinnen missen. En natuurlijk het contact met de juf en de meester. Gelukkig hebben zij er heel snel voor gezorgd dat jullie nu op de computer les krijgen en met elkaar kunnen chatten. De hele school is online! Knap hoor.

Het gaat er allemaal om dat er zo min mogelijk mensen ziek worden door het Coronavirus. Daarom moet je zoveel mogelijk thuis blijven. Gelukkig kan je nog wel buitenspelen met een vriendje of vriendinnetje. Of met je ouders, broers en zusjes op de fiets of een wandeling maken. Je opa en oma of andere oudere mensen kunnen soms de deur niet meer uit. Als bij hun op bezoek gaan ook niet kan is het extra leuk om te bellen, een kaartje te sturen of te chatten. Ik hoor dat jullie dat al heel vaak doen. Superlief!

Misschien ken je iemand die ziek is. Ik vind het belangrijk dat je weet dat er heel veel mensen in Nederland heel hard werken om goed voor zieke mensen te zorgen en alles zo snel mogelijk weer normaal te laten zijn. De politie let goed op dat iedereen zich aan de regels houdt. Wat leuk dat sommigen van jullie de agenten ook een kaartje hebben gestuurd!

Jammer dat ik niet bij jullie langs kan gaan, daarom stuur ik jullie een brief. Om jullie te laten weten dat ik het geweldig vind hoe jullie je aan de regels houden van zoveel mogelijk thuis blijven en afstand houden. Dat zie ik als ik buiten loop en hoor ik van de politie. Of jullie je handen vaak en lang genoeg wassen weet ik natuurlijk niet zeker, maar daar letten jullie ouders vast heel goed op. Ik moet er zelf ook steeds goed op letten. Voor je het weet ben je anders te snel weer klaar.

Dank jullie wel en hou vol!
Dat is heel belangrijk voor de gezondheid van iedereen.

Veel groetjes en liefs van jullie burgemeester,

 

Cia Kroon