Brandweer in Losser organiseert inloopavond voor geïnteresseerden

Op dinsdag 12 maart organiseert de brandweer in Losser een inloopavond voor geïnteresseerden, die als vrijwilliger bij de brandweer aan de slag willen.

Voor 20 van de 29 kazernes in Twente zoekt de brandweer nieuwe vrijwilligers. Ook voor de brandweerkazerne in Losser zijn we op zoek naar mannen en vrouwen, die zich willen inzetten voor de veiligheid van de Twentse inwoners.

Bij Brandweer Twente zijn ruim 700 vrijwilligers actief. Samen met de beroepscollega’s bestrijden zij jaarlijks ongeveer 4.500 incidenten. Vanuit 29 kazernes in Twente werken we 24 uur per dag aan een veilig Twente. Ieder jaar zoekt de brandweer weer enthousiaste vrijwilligers. Het werk bestaat onder meer uit het blussen van branden, het bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen en het bevrijden van verkeersslachtoffers. Werken bij de brandweer is uitdagend, afwisselend en dankbaar. Pak deze kans!

Kazerne Losser

Voor de kazerne in Losser aan de Broekhoekweg zijn we op zoek naar twee enthousiaste vrijwilligers. “Op dit moment zijn er 17 vrijwilligers actief in Losser en er is plek voor 24. We werven nu twee personen en na de zomer nog eens twee”, aldus Martin Boers, vrijwilliger in Losser. “Onze kazerne werd vorig jaar 112 keer gealarmeerd voor een inwoner in nood. We zoeken vooral mensen die overdag in de buurt van de kazerne zijn. Dus werk je overdag in Losser, maar woon je ergens anders, dan kun je toch solliciteren. Wat veel mensen niet weten, is dat je voor de uren die je bij de brandweer actief bent een financiële vergoeding ontvangt.”


Inloopavond

We nodigen alle geïnteresseerden graag uit om op 12 maart om 19.30 uur een oefenavond bij te wonen en te ervaren wat het werk van een brandweerman of -vrouw is. Een super gelegenheid om kennis te maken met dit mooie vak. Tijdens de inloopavond zijn vrijwilligers aanwezig om informatie te geven en vragen te beantwoorden. Geïnteresseerden kunnen een ook auto open knippen, een brand blussen of met ademlucht lopen.

Solliciteren?

Solliciteren kan tot en met maandag 18 maart via www.brandweertwente.nl/werkenbij. Het woord ‘vrijwilliger’ wil overigens niet zeggen dat het werken bij de brandweer vrijblijvend is: als de pager gaat wordt op je gerekend, ook overdag. Je volgt een vakopleiding en oefent wekelijks.