Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Brandweer Twente zoekt vrijwilligers

De brandweer is voor 23 kazernes op zoek naar 36 mannen en vrouwen, die zich willen inzetten voor de veiligheid van de Twentse inwoners. Wie durft het aan?

Bij Brandweer Twente zijn ruim 700 vrijwilligers actief. Samen met de beroepscollega’s bestrijden zij jaarlijks ongeveer 4.500 incidenten. “Vanuit onze 29 kazernes in Twente werken we 24 uur per dag aan een veilig Twente. Ieder jaar zoeken we weer enthousiaste vrijwilligers die zich hiervoor willen inzetten”, aldus Rob Bokdam, sectorhoofd Repressie bij Brandweer Twente. Het werk bestaat onder meer uit het blussen van branden, het bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen en het bevrijden van verkeersslachtoffers. Werken bij de brandweer is uitdagend, afwisselend en dankbaar. Pak deze kans!

Vrije instroom of kazernering

Voor de meeste kazernes is de brandweer op zoek naar brandweervrijwilligers die binnen enkele minuten voor een uitruk op de kazerne kunnen zijn (op basis van vrije instroom). Dus mensen die in de buurt van een kazerne wonen of werken. Voor de kazernes in Almelo en Hengelo Centrum zoeken we mensen die meedraaien in de kazernering; hierbij verblijf je tijdens een dienst in de avond/nacht of in het weekend aan de kazerne. In de buurt van deze kazernes wonen is dan niet noodzakelijk. Voor Hengelo en Almelo zoeken we ook brandweerduikers

Het woord ‘vrijwilliger’ wil overigens niet zeggen dat het werken bij de brandweer vrijblijvend is: de inwoners rekenen op de brandweer en daarbij is de inzet van vrijwilligers cruciaal. De vrijwilliger krijgt een vergoeding voor de vakopleiding, de wekelijkse oefeningen en de uitruk.

Pilot flexwerkende vrijwilligers op kazernes

Voor de kazernes Boekelo, Losser, Ootmarsum en Tubbergen biedt Brandweer Twente gratis werkplekken met voorzieningen aan. Belangstellenden worden aan één van deze kazerne verbonden, zodat ze onderdeel van het lokale team worden. De flexwerkende vrijwilliger moet gemiddeld tenminste twee dagen in de week in de kazerne kunnen zijn en rukt bij een alarmering uit. De brandweeropleiding, oefeningen en uitrukken worden vergoed en de werkplek is gratis. Belangstellenden kunnen mailen naar k.groenewegen@brandweertwente.nl(link stuurt een e-mail).

Solliciteren?

Solliciteren kan tot en met zondag 15 september via brandweertwente.nl/werkenbij. Hier staat ook meer informatie over de inhoud van het vak en voor welke kazernes mensen nodig zijn. Op 7 september organiseert Brandweer Twente voor geïnteresseerden een informatiebijeenkomst over de inhoud van het vak en de praktijk.

Flyer brandweer voor werving vrijwilligers