Brandweer Twente zoekt nieuwe collega’s

Houdt u het hoofd koel in stressvolle situaties? Bent u niet bang voor hoogtes en wilt u hulp verlenen aan mens én dier? Oftewel: bent u ON FIRE? Dan match u met Brandweer Twente!

‘Sophie is 24/7 ON FIRE’

Sophie laat zien dat ze naast haar werk als arts ook een bijdrage kan leveren aan een (brand)veiliger Twente. Als de pieper gaat, springt zij in de rode brandweerwagen en verleent hulp aan mens én dier. Hoe past Brandweer Twente in uw leven?

Bij Brandweer Twente zijn bijna 700 vrijwilligers actief. Sophie, Mariska en Hans bestrijden samen met hun collega’s jaarlijks ruim 4.000 incidenten. “Vanuit onze 29 kazernes in Twente werken we 24 uur per dag aan een veilig Twente. Ieder jaar zoeken we weer enthousiaste vrijwilligers zoals Sophie die zich hiervoor willen inzetten”, aldus Rob Bokdam, sectorhoofd Repressie bij Brandweer Twente. Het werk bestaat onder meer uit het blussen van branden, het bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen en het bevrijden van verkeersslachtoffers. Werken bij de brandweer is uitdagend, afwisselend en dankbaar. Matcht u met Brandweer Twente?

Brandweer Twente zoekt enthousiaste en gedreven vrijwilligers voor de diverse Twentse kazernes waaronder de brandweerkazerne van De Lutte.

Twente kan op u rekenen!

Voor de meeste kazernes zoeken we brandweervrijwilligers die binnen enkele minuten voor een uitruk op de kazerne kunnen zijn (op basis van vrije opkomst). Zeker als u overdag beschikbaar bent voor de brandweer, is er kans op een match! U wordt onderdeel van een hecht team binnen een kazerne. U ontvangt als vrijwilliger een vergoeding voor opleiding, oefeningen en bent inzetbaar bij calamiteiten. Uw inzet als vrijwilliger is cruciaal, de inwoners van Twente rekenen altijd op de brandweer.

Flexwerkende vrijwilligers op kazernes

Steeds meer mensen werken in verband met Corona thuis. Juist in deze situatie kunt u het verschil maken! Bent u niet gebonden aan een vaste werkplek, dan biedt Brandweer Twente gratis werkplekken met voorzieningen aan. Dat is win-win. U kunt uw (eigen) werk vanuit de kazerne doen, waarbij de kans bestaat dat de pieper gaat om hulp te verlenen. U bent verbonden aan een kazerne en u maakt deel uit van het lokale team. Als flexwerker werkt u gemiddeld 2 dagen in de week in de kazerne en rukt bij een alarmering uit. Wanneer komt u op 1 van de kazernes werken?

Kom werken bij de warmste werkgever van Nederland

Wilt u zich als brandweervrijwilliger inzetten voor mens en dier in Twente? Zoek samen met Brandweer Twente uit hoe dat  slim samen kan gaan met uw studie of baan, uw levensstijl en thuissituatie. Bent u benieuwd hoe een drukke baan te combineren is met de vrijwillige brandweer? Kijk dan op www.werkenbijbrandweertwente.nl en word ook vrijwilliger bij de warmste werkgever van Nederland! Solliciteren kan tot en met maandag 7 maart.

Sophie bij de vrijwillige brandweer