Bouwwerkzaamheden nieuwe ALDI in Overdinkel gestart

Onder grote belangstelling van leden van de Dorpsraad Overdinkel gaven Damy Verbeek (filiaalleider ALDI Overdinkel) en wethouder Harry Nijhuis op donderdagmorgen 24 februari het startsein voor de bouw van de nieuwe ALDI supermarkt in Overdinkel. 

Wethouder Harry Nijhuis: “de bouw van een nieuwe, moderne ALDI supermarkt op de locatie van voormalige Saksenstal Gerrit geeft nog eens een extra impuls aan Overdinkel: een kale, braakliggende plek in het dorp krijgt weer een mooie en groene invulling. En op de locatie van de huidige winkel worden nieuwe appartementen gerealiseerd: twee vliegen in één klap.” De nieuwe ALDI supermarkt, op de plek van de voormalige Saksenstal Gerrit, wordt een ruime, moderne en duurzame winkel. “Met een vloeroppervlak van 1000 m2 wordt het nieuwe ALDI-filiaal een stuk groter dan onze huidige winkel”, aldus filiaalleider Damy Verbeek. “Daar zullen onze klanten, die uit de hele gemeente Losser en ook uit Duitsland komen, zeker blij mee zijn.”

Het nieuwe ALDI-filiaal, dat wordt gebouwd door Maku Bouw, krijgt een totale oppervlakte van 1400 m2. Er komt een ruime parkeerplaats voor circa 75 auto’s bij en er worden nieuwe bomen op het terrein geplant voor een groene inpassing. Bovendien wordt het een heel duurzaam gebouw. Auke van Marle (ALDI Vastgoed B.V.): “Er komt bijvoorbeeld geen gasaansluiting meer in het pand en we gebruiken de warmte van de koelinstallaties voor de verwarming van de winkel via een warmteterugwininstallatie. Heel duurzaam dus.” 
Het streven is om het nieuwe ALDI-filiaal voor de kerstdagen van 2022 te openen.
Aldi Overdinkel Nieuwbouw

Foto: Wethouder Harry Nijhuis en Damy Verbeek, filiaalmanager ALDI Overdinkel