Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Bouwteam Centrumplan Losser ontwikkelt speciale les voor basisscholen

Wat is de dode hoek bij een vrachtwagen? Hoe moet je afkoppelen? En waarom zijn meer planten en bomen in de tuin beter? Meer dan 50 basisschoolleerlingen kwamen afgelopen donderdag naar het projectbureau voor een leuke les! Samen met wethouder Jaimi van Essen vertelde het bouwteam over het Centrumplan. Wethouder Jaimi van Essen: ‘De kinderen weten al zo veel over het veranderende klimaat, groene tuinen en veiligheid. En wat zijn ze enthousiast in deze les. Dat vind ik geweldig om te zien. Zij zijn onze toekomst!’

Het bouwteam van Centrumplan Losser ontwikkelde een speciale les voor leerlingen van de basisscholen in en om Losser. ‘Veiligheid staat voorop! Omdat wij midden in het centrum aan het werk zijn, vinden we het belangrijk dat de kinderen weten hoe ze veilig op de fiets zijn bij groot bouwverkeer’, aldus Frank Glaubitz van Dura Vermeer. De kinderen leerden met een speciale dode hoek vrachtwagen dat ze RRA (ruim rechts achter!) een vrachtwagen moeten fietsen. 

Zaag in de regenpijp!

Ook gingen de kinderen zelf aan de slag in de afkoppeltuin en vergroenden ze hun dorp met de watertafel door versteend gebied door groen (sponsen), infiltratiekratten of wadi’s te vervangen. Het afkoppelen van de regenpijp en vergroenen van de tuin zorgt ervoor dat Losser droge voeten houdt. De meeste kinderen gingen dan ook met de enthousiaste boodschap naar huis dat ze de regenpijp gaan afzagen en tegels willen vervangen door plantjes! 
Volgende week komt er nog een groep leerlingen naar het projectbureau en ook in het voorjaar krijgt een klas deze speciale les. 
Kinderen krijgen les van het Bouwteam Centrumplan Losser