Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Borden rookvrije omgeving in gemeente Losser

Op woensdag 27 mei hebben Ellen Vos (directeur Twents Carmel College) en wethouder Anja Prins bij de hoofdingang van de school aan de Oranjestraat 2 in Losser het ‘rookvrij bord’ onthuld. Het bord laat scholieren, docenten en medewerkers en alle andere bezoekers weten dat ze een zone binnengaan waar niet mag worden gerookt.

Actie rookvrije omgeving

De onthulling is de start van een actie waarbij door de gemeente in de komende periode rookvrij borden worden geplaatst bij schoolpleinen, speelterreinen, binnen- en buitensportaccommodaties en bushaltes.
De start was bij het Twents Carmel College. Uit onderzoek blijkt immers dat kinderen en jongeren die anderen zien roken, zelf ook eerder gaan roken. Een rookvrij terrein beschermt hen ook tegen de schadelijke gevolgen van meeroken. De scholen in gemeente Losser hebben aangegeven het van groot belang te vinden dat schoolgebouwen en schoolterreinen rookvrij zijn. Daarom stelt gemeente Losser aan alle scholen rookvrij borden beschikbaar.

Bord met tekst: dit gebied is rookvrij