Biodiversiteit in Losser: goed voor mens en dier

Een prachtig plaatje uit De Lutte! De gemeente Losser fleurt op door kleurrijke bloemen en planten. Zo zorgen we niet alleen voor een mooie omgeving, maar ook voor een vergroting van de biodiversiteit en een natuurlijke balans.
Bloemen en planten trekken insecten aan. Vogels eten insecten. Dus meer insecten, betekent meer vogels. Die vogels zorgen er weer voor dat extreme insectenplagen, zoals de eikenprocessierups, verminderen. Bloemen en planten zijn dus niet alleen erg mooi, maar ook erg nuttig!

Biodiversiteit om de eikenprocessierups te bestrijden 

Om de overlast van de eikenprocessierups zoveel mogelijk te beperken is het belangrijk om het natuurlijk evenwicht te herstellen. Daarom spuit de gemeente Losser niet met gif, bacteriën en aaltjes om de eikenprocessierups te bestrijden. In plaats daarvan nemen we maatregelen die zorgen voor meer natuurlijke vijanden van de rups. Het duurt enkele jaren voordat deze aanpak effect heeft. Daarom blijven we ook rupsen wegzuigen en vernietigen op zogenaamde hotspots. Dat zijn plaatsen waarvan we weten dat de rups voor veel overlast zorgt. Het gaat hier om drukke punten waar veel mensen samenkomen (sportzalen, scholen, winkels). Ook op andere plaatsen zuigen we de rupsen weg als sprake is van veel overlast.  Kijk voor meer informatie op www.losser.nl/eikenprocessierups.

 

bloemstroken 20200421-WA0000