Bijeenkomst Spoorveiligheid 1 november 2017

Belangrijke informatie over risico’s, werkwijze van de hulpdiensten en hoe te handelen bij een incident met gevaarlijke stoffen op het spoor.

Gemeente Losser organiseert samen met de gemeente Oldenzaal en Dinkelland  en Veiligheidsregio Twente een bijeenkomst, waar bij wordt ingegaan op de risico’s, de werkwijze van de hulpdiensten en hoe je het beste kunt handelen bij een incident met gevaarlijke stoffen op het spoor. De bijeenkomst vindt plaats op 1 november bij de stationsrestauratie in Oldenzaal (stationsplein). Vanaf 19.45 staat de koffie klaar, om 20.00 uur start de avond. Iedereen is van harte welkom.

Campagne ‘Hoe spoort het’

Om te leren hoe je een gevaarlijke situatie op het spoor kunt herkennen en wat je dan het beste kunt doen, is de Veiligheidsregio Twente samen met de Twentse gemeenten de campagne ‘Hoe spoort het’ gestart. De campagne richt zich op Twentse inwoners die dicht bij het spoor wonen, of er regelmatig in de buurt zijn. Zij krijgen actuele en relevante risico-informatie en tips over wat ze kunnen doen. Onderdeel van die campagne zijn bijeenkomsten in de regio en ook een game. Snel weten hoe je kunt zorgen voor je eigen veiligheid bij een ongeval met gevaarlijke stoffen op het spoor? Speel dan de game op  hoespoorthet.nl.

 

hoe spoort het game