Bewegen en gezond eten is cool

Overgewicht komt in Nederland steeds vaker voor. Ook onder kinderen. Cool2Bfit helpt kinderen en hun ouders/verzorgers gezond en fit te worden. Onder deskundige begeleiding van een diëtist, psycholoog, kinderfysiotherapeut en sportinstructeur leren kinderen groepsgewijs hoe leuk het is om samen te bewegen en dat gezond eten ook lekker is.

De cursus van Cool2Bfit is bedoeld voor kinderen van 8 tot 13 jaar die kampen met overgewicht. De cursussen vinden in verschillende plaatsen in Nederland plaats.

Pilot Cool2Bfit Losser

Cool2Bbfit Losser is een gezamenlijk co-creatie/initiatief van de gemeente Losser, FitClinic Losser, Diëtistenpraktijk Eetbewust.nu, sportverenigingen en basisschool De Verrekijker. De cursus start met één groep van maximaal 10 deelnemers. Om voor de cursus in aanmerking gelden een aantal voorwaarden, de belangrijkste: motivatie. Vanaf 2 oktober 2018 zijn de eerste intakegesprekken gepland. Er zijn nog plekken beschikbaar. Op 31 oktober 2018 start de cursus officieel in Losser.

Samen bewegen en werken aan gedragsverandering

Het cursusprogramma van Cool2Bfit duurt in totaal 1,5 jaar en bestaat uit 3 fases. In fase 1 wordt intensief in groepsverband gesport. Ron Naafs (beweegcoach) en Lieke Boeijink (kinderfysio-therapeut) begeleiden de groepslessen op woensdag en vrijdag van 16.00 tot 17.00 uur. Na de bewegingslessen zijn er kind- en ouderbijeenkomsten. Chantal ten Voorde (orthopedagoog) werkt samen met ouders en kinderen aan gedragsverandering en Merlin Vollenbroek (diëtiste van Eetbewust.nu) gaat met de kinderen aan de slag om gezonde voedingskeuzes te maken.

In fase 2 blijven kinderen wekelijks samen sporten. In fase 3 staan kinderen samen met hun ouders/verzorgers onder begeleiding via het coach-online project om hun veranderde leefstijl op termijn vol te houden.

Meer informatie

Voor meer informatie en aanmelding voor Cool2Bfit kijk op www.cool2bfit.nl of bel FitClinic Losser telefoonnummer: 053-436 6766.