Door het coronavirus is onze dienstverlening aangepast. Bekijk de informatiepagina over corona voor de meest actuele informatie. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Bestrijding eikenprocessierups

Meer inzet ten opzichte van voorgaande jaren

De gemeente Losser werkt hard aan het verwijderen van de eikenprocessierups. Het wegzuigen van de rupsen gebeurt door gespecialiseerde bedrijven. Er zijn dit jaar echter 3 keer zoveel eikenprocessierupsnesten gesignaleerd dan voorgaande jaren. Daarom heeft de gemeente ook meer inzet geregeld dan voorgaande jaren. Omdat er in  bijna alle eikenbomen meerdere nesten kunnen zitten, is het wegzuigen van de rupsen een tijdrovende klus. De gemeente heeft Vossebeld opdracht gegeven om prioriteit te geven aan het wegzuigen van eikenprocessierupsnesten op plekken waar veel overlast wordt ervaren. Dit zijn plekken waar veel mensen komen zoals scholen, speelplekken en sportparken.

Nesten niet zelf weghalen

Door de harde wind en de regen- en onweersbuien van de afgelopen weken, kunnen ook nesten van de eikenprocessierups op de grond worden aangetroffen. 
Verwijder nesten van de eikenprocessierups niet zelf. 

Door de wind kunnen de haartjes van de eikenprocessierups overal terecht komen. Hou hier rekening mee, bijvoorbeeld als je je was buiten te drogen hangt. 

Melden

Meld nesten van de eikenprocessierups bij de gemeente via de melddesk of de mijngemeente app. Indien nodig worden hier acties op ingezet. Voor meer informatie kijk op de eikenprocessierups pagina.