Bericht van burgemeester Cia Kroon

cia kaartenLieve mensen, 

Op 7 februari is het 4 jaar geleden dat ik werd beëdigd als burgemeester van Losser.
Een goede aanleiding om weer iets van mij te laten horen.

De menselijke kant van de gemeente Losser was voor mij 4 jaar geleden volstrekt onbekend. Carnaval was dan ook een heel goed begin van mijn burgemeesterschap. Wat wordt er veel georganiseerd en wat ben ik overal hartelijk ontvangen: Concerten, sportwedstrijden, bedrijven, in de klas, in het verzorgingshuis, bij mensen thuis: Ik heb ervan genoten. 
Wat steeds weer heel veel indruk op mij maakt is hoe men voor elkaar klaarstaat bij heftige gebeurtenissen. Losser is niet alleen door het landschap een prachtige gemeente maar ook door de mensen!
De afgelopen twee jaar heeft Corona een dominante rol gespeeld. 
Samenwerken en op elkaar letten worden zo mogelijk nog belangrijker. En dat terwijl elkaar ontmoeten niet meer vanzelfsprekend is. 
Wij zochten naar andere manieren om contact te leggen en te houden. Ik heb veel mooie initiatieven zien ontstaan.
Tijdens mijn ziekte ervaar ik ook dat het contact doorloopt. Daar ben ik heel blij om. Het doet me goed. Op straat ontstaan mooie gesprekken, ik krijg bijzondere berichten, kaarten en attenties. Het houdt niet op! Een grote verrassing deze week was een kaart met de namen van alle kinderen van een school er op, met smileys en hartjes, in mooie kleuren. 
Dank jullie wel!

Gelukkig is bijna alles weer open na de lockdown. Ik kijk er naar uit jullie weer te zien en spreken, als burgemeester, en als klant in de winkel en in de horeca.
Maar ik moet nog even geduld hebben. Begin januari ben ik begonnen met een pillenkuur, voor de duur van 1 jaar. 
Er zijn bijwerkingen opgetreden waar ik nu voor behandeld word. De bijwerkingen maken het op dit moment onvoorspelbaar wanneer ik weer mijn werk kan beginnen.
Als ik namelijk aan de slag ga, moet ik er volledig voor kunnen gaan.  Een duo-burgemeesterschap voor reïntegrerende burgemeesters, ik ben er voor in, maar het  bestaat helaas niet. Dus moet ik fit genoeg zijn om na een werkdag ook ‘s avonds de raadsvergadering te kunnen leiden of naar een bijeenkomst te gaan. Ik moet bij calamiteiten beslissingen kunnen nemen, op welk tijdstip dan ook. Ik moet er kunnen zijn waar en wanneer ik nodig ben. 

Natuurlijk hoop ik het werk weer zo snel mogelijk over te nemen van Gerrit Jan Kok. Ik heb regelmatig contact met hem en ben blij dat hij het burgemeesterschap waarneemt.

Alle goeds, 

Cia Kroon